Jeppe Verdoodt, amper 23 jaar oud, is ondertussen gepokt en gemazeld in de horecawereld. Drie jaar geleden nam hij het druk beklante jongerencafé D'Hespe in het centrum van Tielt over en nu zet hij een nieuwe stap in zijn carrière. "D'Hespe is een fantastische zaak en ik sta er nog altijd met evenveel zin achter de toog, maar tegelijk besef ik maar al te goed dat je niet tot in de eeuwigheid een jeugdcafé kan runnen", verduidelijkt hij. "Daarom ging ik op zoek naar een locatie om een iets 'volwassenere' zaak op te starten."

Liefde op eerste gezicht

Jeppe wilde bewust in Tielt of de onmiddellijke regio blijven, zodat hij ook in D'Hespe aan de slag kon blijven. "Toen ik te horen kreeg dat het voormalige restaurant Le Chambord langs de Tieltstraat in Pittem te koop stond, heb ik niet lang getwijfeld. Het was bijna liefde op het eerste gezicht. In maart 2018 heb ik het pand gekocht en sindsdien hebben we alles stevig gerenoveerd."

De buren kunnen op beide oren slapen: Mala Garden is géén zomerbar of discotheek

Jeppe had meteen een strak doel voor ogen: van de plek een gezellige tapas- en cocktailbar maken. "In het voormalige restaurantgedeelte houden we het interieur eerder strak. We hebben nieuwe meubels geplaatst, er zijn nieuwe gordijnen en luchters, maar de grootste verandering vind je in de tuin. Die hebben we een complete metamorfose laten ondergaan."

Daar vind je nu een terras in Indonesische stijl. "Ik heb er bamboemeubels geplaatst en het geheel baadt in een exotische sfeer. Ook de naam van de zaak verwijst naar de tuin. Mala Garden is Indonesisch voor 'voltooide tuin'." Blikvanger van de tuin is een grote partij bamboe tegen een blinde muur, waar het logo van Jeppes nieuwe zaak is op aangebracht. "We hebben zo goed als alle werken zelf gedaan en ik ben erg trots op het resultaat."

Gemoedelijke sfeer

Bij Mala Garden zal je terecht kunnen voor de betere tapas, cocktails en andere dranken en zal alles in een erg gemoedelijke en rustige sfeer verlopen. "De buren kunnen op beide oren slapen: hier zullen geen dj's spelen en fuiven zijn niet aan de orde. Dit wordt een plek waar je in alle rust iets kan eten en drinken. Wie wil feesten, is in D'Hespe aan het juiste adres", knipoogt hij. "Mala Garden is geen zomerbar of discotheek."

Ondertussen woont Jeppe ook aan zijn nieuwe zaak. "Het is me immers menens om hier een succesverhaal van te maken", benadrukt hij. "Maar tegelijk laat ik D'Hespe allesbehalve los. Ik wil mijn tijd tussen de beide zaken verdelen, maar het spreekt voor zich dat ik iets vaker in Mala Garden te vinden zal zijn."

Vrijdag 9 augustus opent Mala Garden om 15 uur officieel de deuren. Vanaf dan is het elke week van donderdag tot zondag vanaf 15 uur geopend.

© WME
Jeppe Verdoodt, amper 23 jaar oud, is ondertussen gepokt en gemazeld in de horecawereld. Drie jaar geleden nam hij het druk beklante jongerencafé D'Hespe in het centrum van Tielt over en nu zet hij een nieuwe stap in zijn carrière. "D'Hespe is een fantastische zaak en ik sta er nog altijd met evenveel zin achter de toog, maar tegelijk besef ik maar al te goed dat je niet tot in de eeuwigheid een jeugdcafé kan runnen", verduidelijkt hij. "Daarom ging ik op zoek naar een locatie om een iets 'volwassenere' zaak op te starten."Jeppe wilde bewust in Tielt of de onmiddellijke regio blijven, zodat hij ook in D'Hespe aan de slag kon blijven. "Toen ik te horen kreeg dat het voormalige restaurant Le Chambord langs de Tieltstraat in Pittem te koop stond, heb ik niet lang getwijfeld. Het was bijna liefde op het eerste gezicht. In maart 2018 heb ik het pand gekocht en sindsdien hebben we alles stevig gerenoveerd."Jeppe had meteen een strak doel voor ogen: van de plek een gezellige tapas- en cocktailbar maken. "In het voormalige restaurantgedeelte houden we het interieur eerder strak. We hebben nieuwe meubels geplaatst, er zijn nieuwe gordijnen en luchters, maar de grootste verandering vind je in de tuin. Die hebben we een complete metamorfose laten ondergaan." Daar vind je nu een terras in Indonesische stijl. "Ik heb er bamboemeubels geplaatst en het geheel baadt in een exotische sfeer. Ook de naam van de zaak verwijst naar de tuin. Mala Garden is Indonesisch voor 'voltooide tuin'." Blikvanger van de tuin is een grote partij bamboe tegen een blinde muur, waar het logo van Jeppes nieuwe zaak is op aangebracht. "We hebben zo goed als alle werken zelf gedaan en ik ben erg trots op het resultaat."Bij Mala Garden zal je terecht kunnen voor de betere tapas, cocktails en andere dranken en zal alles in een erg gemoedelijke en rustige sfeer verlopen. "De buren kunnen op beide oren slapen: hier zullen geen dj's spelen en fuiven zijn niet aan de orde. Dit wordt een plek waar je in alle rust iets kan eten en drinken. Wie wil feesten, is in D'Hespe aan het juiste adres", knipoogt hij. "Mala Garden is geen zomerbar of discotheek." Ondertussen woont Jeppe ook aan zijn nieuwe zaak. "Het is me immers menens om hier een succesverhaal van te maken", benadrukt hij. "Maar tegelijk laat ik D'Hespe allesbehalve los. Ik wil mijn tijd tussen de beide zaken verdelen, maar het spreekt voor zich dat ik iets vaker in Mala Garden te vinden zal zijn."Vrijdag 9 augustus opent Mala Garden om 15 uur officieel de deuren. Vanaf dan is het elke week van donderdag tot zondag vanaf 15 uur geopend.