Café ‘t Postje heeft nieuwe uitbater

Stephanie Bouckhuyt (links) neemt café 't Postje over van Martine Verhaege. (foto WO)©wilfried Ossieur
Stephanie Bouckhuyt (links) neemt café 't Postje over van Martine Verhaege. (foto WO)©wilfried Ossieur
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Nu is het er nog koud, donker en leeg. Toch hoopt Stephanie Bouckhuyt (41) om op 4 april de deuren van café ‘t Postje voor het eerst te kunnen openen als nieuwe uitbaatster. Ze zal er de fakkel overnemen van Martine Verhaege (59) en Claude Samyn (59). Stephanie: “Het volkse karakter van het café blijft wel behouden.”

Voor heel wat voetbalsupporters van Blauw-Zwart was ‘t Postje hun uitvalsbasis. Het volkse café op de hoek van de Lauwbergstraat en de Schoolstraat daverde op z’n fundamenten wanneer Club er weer eentje in de netten wist te krijgen. Ook andere verenigingen hadden bij Martine en Claude hun vaste stek. “ Maar ons contract met de brouwerij loopt ten einde en met een operatie in het verschiet leek het tijd om toch stilaan aan ons pensioen te gaan denken ”, horen we van Martine. “We lieten zo hier en daar eens vallen dat we misschien wel een overnemer zouden zoeken. Heel wat mensen voelden zich geroepen. Toch was het vooral de interesse van Stephanie die ons wist te prikkelen.”

Goed doordacht

Een café draaiende houden is geen job, maar een roeping. Giet daar nog eens het coronasausje over en je krijgt een onderneming waar heel wat lef voor nodig is. “ Samen met mijn man hebben we het goed doordacht en we zien het meer dan ooit zitten ”, lacht Stephanie. “Hij is trouwens ook zelfstandig in de evenementensector, dus hij weet precies hoe hard de crisis heeft toegeslagen. We namen de beslissing tussen de twee lockdowns door en hebben als streefdatum voor opening 4 april opgeschreven. Voor alle zekerheid heb ik het opgeschreven in potlood, want met de coronacrisis weet je natuurlijk maar nooit.”

De vaste klanten van het volkse café kunnen alvast op beide oren slapen. De bekende stijl van ‘t Postje blijft bestaan. “Een plaats waar je gewoon een pintje kunt drinken en een praatje kunt slaan, zonder veel poespas”, klinkt het. “ We gaan hier gewoon blijven ‘geweune doen’ en het volkse karakter van de plek behouden. Alle verenigingen en clubs kunnen hier ook gewoon hun activiteiten verder zetten.”

Plannen

Van een leven van keihard werken naar eentje van het pensioen. Vrezen Martine en Claude niet het beruchte zwarte gat? “ Naar de zee gaan en reizen zodra we kunnen, dat staat er alvast op de planning. Dus echt vervelen gaan we ons niet doen”, zegt Martine. “We wonen hier trouwens een paar honderd meter verder. Het zou me verbazen mocht ik tijdens het boodschappen doen niet iemand tegen het lijf lopen met wie ik een praatje zal slaan. Ik ga tijd te kort hebben, denk ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier