Café ‘t Pompierke maakt zich op voor mooie voetbalavonden

Johan Baele kleedde ‘t Pompierke aan in Rode Duivelsstijl.©Wouter Meeus foto WME
Johan Baele kleedde ‘t Pompierke aan in Rode Duivelsstijl.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Zaterdag is het eindelijk zo ver. Dan openen onze Rode Duivels hun EK met de wedstrijd tegen Rusland. De Tieltse voetbalfanaten kijken er al maanden naar uit en nu de coronacijfers de positieve kant uitgaan, worden de grote schermen bovengehaald. Ook in café ’t Pompierke maakt Johan Baele (45) zich op voor de start van hopelijk een mooie reeks voetbalavonden.

Zaterdag vanaf 21 uur kan je in het café op de hoek van de Stedemolenstraat de eerste van een hopelijk lange reeks wedstrijden van onze Rode Duivels live meevolgen op groot scherm. “Zowel binnen als buiten plaatsen we een groot scherm en we hopen op die manier maximaal een 80-tal supporters een spannende voetbalavond onder vrienden te bezorgen. We nemen daarbij het gesmaakte concept – inclusief gratis hapje – over zoals we dat toegepast hebben bij het WK. Met dat verschil dat iedereen door de geldende regels nu wel verplicht zal moeten neerzitten. Al zal ik als steward natuurlijk niet altijd kunnen beletten dat er bij een doelpunt geen kleine vreugdesprong gemaakt zal worden”, lacht Johan, die er trouwens van overtuigd is dat zaterdag niet iedereen voor het voetbal zal komen. “Bij het wereldkampioenschap in 2018 begon alles ook met 30 man. Toen onze Rode Duivels verder doorbraken in het tornooi werden de wedstrijden ook drukker en uitbundiger bijgewoond, iets wat nu niet veel anders zal zijn.”

“Voorlopig blijft het dus nog wat gissen naar de opkomst, want ook het echte twaalfde mangevoel zoals bij het wereldkampioenschap lijkt momenteel nog een beetje te ontbreken.”

“Op televisie gaat het over het feit of onze jongens nu wel of niet gevaccineerd zijn, maar echt veel animo over het sportieve aspect blijft een beetje uit. Ook naar gadgets toe moet je nu echt zoeken, waardoor het Tous Ensemblegevoel er nog niet echt is. Je merkt echter wel dat mensen terug verlangen om buiten te komen en samen te komen, dus hoe beter onze Belgen het doen, hoe beter dat zal zijn voor de moraal en ons groepsgevoel.” (WME)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten