Café ’t Pompierke heeft nu dartsclub: “Halve liter van de zaak bij een 180”

De nieuwe dartsclub telt meteen 38 leden. Er wordt telkens gespeeld de eerste donderdag van de maand. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Met de oprichting van Dartsclub ’t Pompierke is Tielt weer een sportclub rijker. In september werden de eerste darts gegooid door de leden tijdens de openingsspeeldag van de ingerichte competitie.

“Café ’t Pompierke staat altijd open om te luisteren naar nieuwe ideeën”, begint Dieter Depypere (34) zijn verhaal, die als voorzitter van de dartsclub voor een goed verloop moet zorgen. “Na overleg met Johan Baele, die uitbater is van het café en de functie van secretaris opneemt binnen de dartsclub, en de goede prestaties door Belgische spelers op het internationale toneel was de keuze snel gemaakt.”

In het café vindt de club alvast een mooie infrastructuur terug. “Het is een babbelcafé waar verenigingen graag actief zijn dus waarom geen dartsclub? Achteraan is er een ideale plaats waar Johan drie borden met mooie ledverlichting plaatste. Denk hier de goede frisse pint bij en alles wat we nodig hebben, is aanwezig.”

Volzet

De start kon voor de dartsclub niet beter lopen. “Met 38 leden kunnen we echt van een succes spreken. Hier zitten we wel op onze limiet wat spelers betreft. Mensen kunnen altijd uit sympathie lid worden om op de hoogte te blijven van nieuws en bezigheden. Er wordt telkens gespeeld de eerste donderdag van de maand vanaf september tot juni. Er worden telkens drie legs gespeeld.”

Ook is er een ludieke actie tijdens het spelen. “De spelers die een 180’er smijten, ontvangen een halve liter van de zaak. Het is al eenmaal gebeurd in een officiële wedstrijd door Charles Braeckevelt. Maar voor ons draait het vooral rond het samen zijn”, aldus Dieter Depypere.

(Ont)spanning

Voor Dieter Depypere betekent darts ontspannen. “Dat klopt inderdaad. Het is altijd spannend om het spel te spelen, maar het geeft ook veel ontspanning wanneer het druk is qua werk of door andere omstandigheden. Door corona speelde ik veel met mijn vader in zijn mancave. Vroeger was ik ook lid van twee andere clubs in Izegem die nu niet meer bestaan.”

Het grote Belgische voorbeeld is Dimitri Van den Bergh, maar voor Dieter is een noorderbuur ook een graag geziene speler. “Dimitri is één van mijn lievelingsspelers. Hij kan soms wel wat stress hebben, maar zijn resultaten zijn ook wel top. Dirk van Duijvenbode uit Nederland vind ik ook super.” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.