Café ’t Peerdeke vindt tijdelijk onderdak in vroegere Radio 2-café

Cafébaas Steve Vandendriessche ziet zijn vaste stek definitief verdwijnen.© PNW
Cafébaas Steve Vandendriessche ziet zijn vaste stek definitief verdwijnen.© PNW
Redactie KW

Door de renovatiewerken aan winkelcentrum Het Pand verkast het bekende café ’t Peerdeke binnenkort naar een leegstaand café op de Markt. Eens de opfrisbeurt van Het Pand achter de rug is, krijgt cafébaas Steve Vandendriessche een definitief onderkomen aan de overzijde van het oude café, dat verdwijnt.

Op 1 februari gaat Het Pand helemaal dicht. Gedurende anderhalf jaar wordt de meer dan veertig jaar oude winkelgalerij ingrijpend onder handen genomen. Alle handelszaken krijgen hogere uniforme witte luifels, waardoor ze met hogere etalages kunnen werken.

Naast de vernieuwing van de gevels omvat het plan ook nieuwe vloeren, een nieuw middenplein, nieuwe liften, meer groen en een nieuwe parkeerplaats aan de kant van de Meersstraat. Ook opvallend worden de drie nieuwe ingangen: een oplichtende ‘landmark’ aan de Markt, een groene inkom aan de kant van de esplanade en een trap met groengevel aan de Meersstraat.

“Even slikken”

Waar die trap met groengevel en metersbrede toegang straks komt, huist nu nog café ‘t Peerdeke. Dat betekent dat cafébaas Steve Vandendriessche (38) zijn vaste stek definitief ziet verdwijnen.

“Bij de voorstelling van de plannen, ondertussen meer dan een jaar geleden, was het wel even slikken. We wisten niet goed wat er zou gebeuren met het café, maar de stad heeft ons verzekerd dat ’t Peerdeke zeker een plek zou krijgen in het vernieuwde winkelcentrum”, vertelt Steve, die zich intussen helemaal kan vinden in de plannen. “Ik ben zeker voorstander, want Het Pand zal er na de werken een stuk beter uitzien.”

Win-winsituatie

Om de periode van de werken te overbruggen, verhuist het café, dat Steves moeder meer dan twintig jaar lang uitbaatte voor hijzelf enkele jaren geleden overnam, naar de Markt. ’t Peerdeke neemt zijn intrek in Bistro Berbera, die eind september failliet verklaard werd.

“Maar de meeste Waregemnaars kennen dat gebouw als het vroegere Radio 2-café”, stelt Steve. “Eigenlijk was het de bedoeling om een pop-upcafé te openen aan de Kunstacademie, maar enkele weken geleden diende deze andere mogelijkheid zich aan. Een van mijn vaste leveranciers is de eigenaar van het café en bood het als tijdelijke oplossing aan. Een win-winsituatie voor ons allebei.”

Nieuwe inrichting

Wanneer de werken tegen Waregem Koerse 2022 (hopelijk) afgerond zijn, zal Steve opnieuw verhuizen. ’t Peerdeke keert dan terug naar het vernieuwde Pand. “We zullen dan te vinden zijn op de plaats waar fitnessketen Sporty-X een tijdje zat, aan de kant van Bpost en het stadhuis.”

“Het café krijgt daar een volledig nieuwe inrichting, maar aan het concept raken we niet. Je zal hier nog altijd kunnen genieten van goede bieren en kleine snacks. Dat zal niet veranderen”, besluit Steve. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier