Café ‘t Molentje in Ingelmunster wordt omgevormd tot woning en magazijn

Het vroeger café ‘t Molentje wordt verbouwd. In de vernieuwde woning en het ruim magazijn zullen Hoste Concept en Hoste Invest een onderkomen vinden.© FODI
Het vroeger café ‘t Molentje wordt verbouwd. In de vernieuwde woning en het ruim magazijn zullen Hoste Concept en Hoste Invest een onderkomen vinden.© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Er zijn grootse verbouwingswerken bezig in café ’t Molentje in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Dit bekend café met feestzaal krijgt een andere bestemming. Vanaf juni 2021 vinden Hoste Concept en Hoste Invest daar een onderkomen.

In 1918 begon Emma Maes, echtgenote van Ernest Monseré en de grootmoeder van advocaat Koen Vandenberghe, met café ’t Molentje in de Oostrozebekestraat. Veertig jaar lang stond ze daar achter de tapkast. In 1958 namen dochter Mariette Monseré en schoonzoon Eric Vandenberghe – de ouders van Koen – het café over.

Acht jaar later werd het kleine café vernieuwd en werd het ruimer. In 1970 kwam er een feestzaal bij. In 1996 stopten Mariette en Eric met de zaak. In de daaropvolgende jaren werd het café nog door diverse zelfstandigen opengehouden.

Hoste Concept en Hoste Invest

Het café stond nu al een tijdje leeg. Net voor Nieuwjaar werd het aangekocht door Lorenzo Hoste en Eveline Meerschaert uit de Krekelmotestraat in Izegem. De tijd dat ’t Molentje een café was, is definitief voorbij. In de vernieuwde woning en het ruim magazijn zullen Hoste Concept en Hoste Invest een onderkomen vinden. De feestzaal wordt omgebouwd tot magazijn.

Lorenzo (40) en Eveline (40) zijn elf jaar samen, waarvan zes jaar getrouwd. Het samengesteld gezin telt drie kinderen van 17, 11 en 8 jaar. Vroeger woonde Eveline meerdere jaren in Ingelmunster. Lorenzo is een Izegemnaar. Eveline werkt deeltijds als verzorgende bij de dienst gezinszorg in het Sociaal Huis in Ingelmunster.

Hoste Concept barst uit zijn voegen en we willen alles op één locatie centraliseren

In 2016 begon Lorenzo – samen met zijn broer Steven – met een eigen zaak. Intussen hebben ze al twee bedrijven : Hoste Concept en Hoste Invest. De firma’s zijn gespecialiseerd in vochtbestrijding, ventilatie, injectie, gevelreiniging, dakreiniging, isoleren, airco, gyprocwerken en allerlei renovaties. “Mijn man en ik zijn de zaakvoerders. We hebben twee verkopers en zes uitvoerders in dienst”, zegt Eveline.

Grondige metamorfose

“We wonen in de Krekelmotestraat in Izegem. We kochten ook de vroegere cinema Plaza in de Kruisstraat in Izegem. De zaak in de Krekelmotestraat verdwijnt en wordt overgebracht naar onze nieuwe zaak in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. De cinemazaal wordt Hoste Invest, terwijl de vennootschap van Hoste Invest ook naar Ingelmunster komt. Hoste Concept barst uit zijn voegen en we willen alles op één locatie centraliseren.”

De komende maanden zal ’t Molentje een grondige metamorfose ondergaan. Aan de voorgevel zal je niet meer merken dat dit ooit een café was. In juni wil het gezin al het woonhuis in gebruik nemen, waarna er dan nog verdere werken worden uitgevoerd aan onder meer het magazijn met uitweg langs het sportstadion.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten