Café ’t Dorpshuis in Aarsele heeft met Anne-Marie Maletz nieuwe uitbaatster

Anne-Marie Maletz gaf het interieur een grondige make-over. © TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Het kermisweekend in Aarsele heeft op vrijdag 30 juli een leuke opener in petto, want Anne-Marie Maletz staat vanaf 18 uur voor het eerst achter de tapkraan van café ’t Dorpshuis. Zij vervangt er Carine Casteleyn en Daniel Allaert, die nu het Textielhuis in Tielt openhouden.

Het valt niet te horen aan haar accent, maar Anne-Marie Maletz is lang geen vreemde in Aarsele. “Ik kwam hier 17 jaar geleden wonen met mijn ouders”, vertelt ze. De nieuwe, 28-jarige zaakvoerster werd geboren in Duitsland en hoewel ze er maar twee jaar woonde heeft ze nog altijd de Duitse nationaliteit. “Dat mijn stem echter Oost-Vlaams aandoet, heeft te maken met mijn schooljaren en werk in Deinze.”

Tot begin deze maand was ze in die Tieltse buurstad bij Brasserie Bruno actief. “Maar ik was al een tijdje aan het uitkijken om op eigen horecabenen te staan. Voor de overname van een tearoom vonden we niet de juiste financiële schikking. En toen kwam ’t Dorpshuis op mijn pad. Dit café is voor mij ‘meant to be’. De tuin grenst aan die van mijn ouderlijk huis, al is het wel de bedoeling dat ik mijn intrek neem boven het café.”

Opfrissingswerken

Nadat de vorige zaakvoerster op vrijdag met een briefje aan de deur bekend maakte dat ze het voor bekeken hield, was de overnamedeal de maandag al beklonken. “De voorbije vier weken gingen op aan opfrissingswerken. Het plafond, dat dateert uit het nicotinetijdperk, werd vervangen, we plaatsten lambrisering en gaven het café een likje verf. Op het terras achteraan dat half overkapt was, verdween de veranda, zodat de klanten daar een ruimtelijker gevoel krijgen. Tegen volgende zomer zullen we het terras volledig uitbouwen in functie van feestjes, fietsgroepen en kleine optredens.”

Anne-Marie, die in ’t Dorpshuis hulp zal krijgen van broer Noah (23), zus Eva (18) en moeder Andrea (47), wil de kaart uitbreiden. “Of je nu bij een pintje naar het voetbal wil komen kijken of op woensdagnamiddag een taartje wil komen eten: dat moet allemaal mogelijk zijn. We gaan ook een beperkt aantal snacks zoals croques en spaghetti serveren, net als enkele tapas. Er gaat ook veel aandacht naar aperitiefjes, met cocktails en enkele alcoholvrije drankjes.”

Behalve de maandag zal het café dat op 30 juli om 18 uur heropent, dagelijks open zijn vanaf 10 uur. “De kaarters komen alvast terug en we hopen voor volgend seizoen hetzelfde van de vinkeniers. Ook andere verenigingen zijn welkom.”

Op termijn krijgt ‘t Dorpshuis ook een dartsbord en een pooltafel. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier