Café’s en restaurants in Kortrijk nu ook tot 1.00 uur open

Je houdt best zelf goed bij waar je geweest bent. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het stadsbestuur besliste vorige week om een rustige start te maken met de opening van de cafés en restaurants. Om 23.00 uur moest alles dicht. Maar na een positieve evaluatie en in samenspraak met de politie mag de horeca in Kortrijk vanaf vrijdag 12 juni tot 1.00 uur open.

De terrassen meteen tot 1 uur openen, kon mogelijk voor problemen zorgen. In andere steden is gebleken dat de eerste euforie rond de heropstart wel wat klachten meebracht inzake veiligheid, nachtlawaai en dronkenschap waardoor de social distancing maar moeilijk gerespecteerd bleef.

In Kortrijk ging de horeca afgelopen week heel gedisciplineerd aan de slag met alle veiligheidsmaatregelen. Ook de klanten respecteerden alle regels. PZ Vlas voerde heel wat controles uit, maar stelde geen echte inbreuken vast.

In samenspraak met politie durft de stad nu met een gerust hart de horeca toelating geven om vanaf morgen (vrijdag 12 juni) tot 1 uur te openen. Er wordt wel met aandrang gevraagd om een ‘afbouwscenario’ te hanteren (muziek zachter, drankverkoop vroeger beëindigen, …) zodat de zaak effectief om 1.00 uur kan sluiten. Aan cafébazen en klanten wordt gevraagd om steeds rekening te houden met omwonenden. De politie blijft waakzaam en zal verdere controles uitvoeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier