Café Reno opent de deuren op de wijk Kalberg

(foto CLY)
Redactie KW

Het gaat de laatste tijd weer de goede kant op met de horecazaken in de gemeente. Ook de wijk Kalberg krijgt zijn vroeger stamcafé terug. Vanessa De Schrijver wordt begin september de nieuwe uitbaatster van café Reno, het vroegere café Joy’s dat later ook nog werd omgedoopt tot Murphy’s.

Een half jaar terug klaagde iedereen er nog over dat er in de gemeente nergens een deftige pint of koffie kon gedronken worden. Gelukkig is daar de laatste maanden veel verandering in gekomen.

Restaurant Swaenenburg heropende begin dit jaar nadat de zaak jaren gesloten was. Recht tegenover de kerk is het vroegere Ter Helme weer springlevend met café Centraal. Ook Christine Vanmeerhaeghe opende intussen haar Stienne’s Food-café in de Ingelmunsterseenweg en in de Wielsbekestraat opende Ali-Jo haar feestzaaltje.

Ook de wijk Kalberg krijgt zijn vroeger stamcafé terug. Binnenkort vindt de opening plaats van café Reno, het vroegere café Joy’s dat later ook nog werd omgedoopt tot Murphy’s.

Het nieuwe café zal worden uitgebaat door Vanessa De Schrijver en Christophe Coddens. “Wij baten al zes jaar een café uit in het Oost-Vlaamse Aalter. Wij kenden de vroegere eigenaars van deze zaak en waren al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie. Hier in de Kalbergstraat vonden we voor ons een ruim café dat de naam Reno meekrijgt, de naam van onze overleden zoon. Dat was ook de naam van ons vroegere café. Tijdens het eerste weekend van september vindt de opening plaats. Op dinsdag en woensdag zijn we dicht. Op de andere dagen zullen we open zijn vanaf 10 uur”, vertelt Vanessa.

eet- en praatcafé

“Café Reno wordt ingericht als een eet- en praatcafé. We denken er ook hard aan om een biljart te installeren. Er worden hier zeker geen fuiven gehouden tot een gat in de nacht. Het is hier een rustige buurt en dat willen we zo houden. We zullen eenvoudige gerechtjes presenteren zoals tapas, spaghetti of croque-monsieur. Het moet een gezellig buurtcafé worden waar ook een kaartclub welkom is.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier