Café Korba wordt volledig vergoed voor onnodige afbraak winterterras

Redactie KW

Stad Kortrijk gaat Korba Przybyszewski voor de volle 100 procent vergoeden. Vorige week brak de zaakvoerder van het gelijknamige café op het Halenplein in Kortrijk zijn winterterras volledig af. Aanleiding was een telefoontje van de stad Kortrijk. “Maar dan hadden we moeten vragen om op te ruimen. Niet om af te breken. We zijn in de fout gegaan en dat zetten we nu recht”, aldus de schepen van Economie.

Een stadsambtenaar maakte vorige week dinsdag een pijnlijke fout. Hij gaf de uitbaters van café Korba op het Halenplein de opdracht om hun winterterras, een soort van chalet, af te breken. Verschillende buurtbewoners hadden immers hun beklag gedaan. Ze vonden dat het terras er niet proper bijlag. Daarop kwam een ambtenaar ter plaatse. “Die stelde inderdaad vast dat het qua netheid beter kon”, aldus schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). Dus belde die de uitbaters op om het terras af te breken.”

Een vraag waar Korba meteen aan voldeed. Zij het met de nodige tegenzin. Hij had immers ongeveer 8.000 euro geïnvesteerd in een terras waar nog nooit iemand had opgezeten. Toen bleek dat de constructie eigenlijk toch had mogen blijven staan, kon hij daar niet om lachen.

“Begrijpelijk”, reageert de schepen. “Want dit had niet mogen gebeuren. We hadden moeten vragen om op te ruimen, niet om af te breken.” Ondertussen bleek op de meest recente gemeenteraad, na een vraag van Matti Vandemaele (Groen), dat de stad Korba volledig gaat vergoeden voor de geleden schade. “Als je een fout maakt, moet je die ook durven rechtzetten. Wij gaan hem 100 procent terugbetalen”, belooft schepen Vandendriessche. Of hij met dat geld een nieuw terras gaat plaatsen, weet de uitbater nog niet. “Eerst afwachten wanneer we weer open mogen”, klinkt het. (Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier