Café In Den Engel in Vleteren opent weer de deuren, mét frituur

foto RVL
Redactie KW

Café ‘In Den Engel’, tegenover de kerk, stond een jaar leeg, maar nu heeft Westvleteren opnieuw een dorpscafé. Dirk Doolaeghe en Melanie Verhille baten sinds deze week het café en ook opnieuw een frituur uit.

Dirk Doolaeghe (43) uit Watou en Melanie Verhille (35) uit Proven hadden gedurende veertien jaar hun bakkerij iets verderop. “Op 24 september van vorig jaar hebben we die overgelaten aan Christof Vandaele en Valerie Planckaert”, vertelt Melanie Verhille. “Het nachtwerk begon een probleem te vormen voor ons. Ik volgde les op Hotelschool Spermalie in Brugge en ben erg graag onder de mensen. Café houden is dus ideaal voor mij.”

We willen met het café een meerwaarde bieden aan ons eigen dorp. We voelen dat de mensen uit Westvleteren daar nood aan hebben. Zondag hielden we van 14 tot 3 uur een officiële openingsdag. We mochten maar liefst vierhonderd bezoekers verwelkomen”, aldus Dirk Doolaeghe.

We hopen dat de verenigingen die hier vroeger gevestigd waren, terugkeren

“Het café is eigendom van brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem. We hebben schilderwerken uitgevoerd, nieuw meubilair, een frigotoog en een grote televisie geplaatst, het geheel wat opgefrist en vooral: een nieuwe frituur geïnstalleerd, de enige in Westvleteren. In het café zijn er nu 48 zitplaatsen. Aan de voorkant is er een terras met 24 stoelen en achteraan hebben we een terras met 36 plaatsen gemaakt. Buiten staat er ook een springkasteel. Daar kunnen de kinderen ongestoord ravotten, want het geheel is volledig afgesloten”, zeggen Dirk en Melanie, die zelf twee kinderen (Jarne, 12 en Ilana, 9) hebben.

In het café wil het echtpaar verzorgde snacks aanbieden. “Ook alles wat in de frituur te koop is, kan binnen genuttigd worden. De klanten kunnen in het café eerst een aperitief drinken en daarna iets bestellen uit de frituur. In de namiddag zal er ook tearoom zijn, met pannenkoeken, ijs en wafels”, zegt Melanie.

“We zullen net als destijds in onze bakkerij alles in het werk stellen om onze klanten van dienst te zijn. We hopen dat de verenigingen die hier vroeger gevestigd waren, zoals de kaarters op zondag, terug naar hier komen. Nieuwe verenigingen zijn natuurlijk ook welkom. We hopen op wat krediet bij de mensen van Westvleteren en de vele passanten. In het café, dat sinds mensenheugenis bestaat, is er ook een toeristisch infopunt.”

Zowel het café als de frituur zijn op dinsdag en woensdag gesloten. Op andere dagen steeds open vanaf 10 uur.

(AHP-FT RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier