Café Gemeentehuis in Bekegem blijft binnen dezelfde familie

Nathalie Meulemeester (op de foto met dochter Julie). © foto Coghe
Redactie KW

Bekegem is een nieuw café rijker. Maar nieuw is relatief, want op die locatie werd vroeger ook al café gehouden, zelfs door mensen uit dezelfde familie. Café Gemeentehuis heeft nu dus sinds begin april haar deuren heropend.

Zaakvoerder is Nathalie Meulemeester (op de foto met dochter Julie). Ze runt ook nog een kledingwinkel in de Hoogstraat in Gistel, die vernoemd is naar haar twee kinderen, Gilles & Julie.

“Mijn ouderlijk huis stond na het vertrek van de vorige huurder leeg. Ook mijn oma woonde hier ooit nog”, vertelt Nathalie. “En er stond hier in het verleden, voor de fusie dus, nog een gemeentehuis, vandaar de naam. Na drie opeenvolgende huurders, met evenveel slechte ervaringen, had ik het gehad en wou ik het niet meer verhuren. Het ouderlijk huis leeg laten staan, kon ik echter niet over mijn hart krijgen. Je riskeert er natuurlijk ook een leegstandsbelasting op te moeten betalen. Uiteindelijk besliste ik om dan zelf maar een volkscafé uit te baten, net zoals mijn ouders vroeger. Ook toen hielp ik mijn ouders en stond ik met mijn zuster achter de toog. Wij zijn enkel open op zon- en feestdagen, maar het zou wel eens kunnen dat we deze zomer onze openingsuren uitbreiden. We hebben hier voor de deur een groot zonneterras, dat uitnodigt om er iets mee te doen. Maar we zien wel. Mijn dochter Julie helpt me bij de bediening van de klanten. Ook mijn vriend Frank helpt waar hij kan.”

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier