Café Djings thuisbasis van WTC Bevers turbo team

WTC Bevers turbo team verzamelt iedere zondagmorgen aan café Djings voor een gezamenlijke rit. (foto SM)
Redactie KW

Sinds maart dit jaar is café Djings in Beveren de thuisbasis van de wielertoeristenclub Bevers turbo team. “We organiseerden onze eerste rit op zondag 8 maart en daarna gooide corona roet in het eten”, zegt Filip Vanhee, eigenaar van café Djings en bestuurslid van WTC Btt.

“De basis voor deze wielertoeristenclub is al jaren terug gelegd”, opent Filip Vanhee. “Enkele stamgasten waren hier naar de koers op televisie aan het kijken. Toen er een valpartij gebeurde op de Kemmelberg zei een van hen dat hij die zelf achterwaarts zou kunnen oprijden met een vrouwenfiets zonder te vallen. En van het een kwam het ander. Niet veel later stonden we met een 20-tal mensen aan de Kemmelberg voor die uitdaging. Zo is onze Minnerit ontstaan. Die had normaal vorig weekend moeten plaatsvinden als koninginnenrit van onze nieuwe wielertoeristenclub, maar door corona hebben we die verplaatst naar september. Of die gast uiteindelijk achterwaarts boven is geraakt op de Kemmelberg? (lacht) Nee, zelfs niet voorwaarts met een gewone koersfiets. Maar het was een gezellige dag, met achteraf een gesmaakte barbecue. En zo was een traditie geboren en trokken we vorig jaar zelfs met 34 man richting het Heuvelland.”

Van het een kwam het ander en in maart zag WTC Bevers turbo team het levenslicht. Deze nieuwe wielertoeristenclub telt 25 leden en trekt er iedere zondag rond 8.30 uur op uit. “Enkele van die deelnemers aan de Minnerit gingen op regelmatige basis samen fietsen, maar hadden niet echt een vast lokaal. Doordat ze hier vaak kwamen, beslisten we dan maar om hier een club op te richten. Ondertussen rijd ik zelf iedere zondag mee. Ik heb nochtans jaren niet met een fiets gereden. Het is pas sinds corona dat ik een koersfiets heb. Het is plezant om samen op pad te gaan, (lacht) al is het nog geregeld afzien voor mij. Gelukkig worden de ritten altijd zo uitgestippeld dat we op de terugweg wind in de rug hebben.”

Boemelritje

“Met het bestuur bestaande uit voorzitter Griffin Moeyaert, Pedro Chielens, Yves Decruy, Ward Rosselle en mezelf hebben we alvast beslist om het seizoen door corona met een maand te verlengen, tot en met zondag 25 oktober. Dan sluiten we het jaar plezant af met een boemelritje met vooral veel caféstops. Als het tegen dan nog mag natuurlijk”, besluit Filip Vanhee. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.