Café Den Engel verplicht gesloten door burgemeester na overtreden coronasluiting

Toen een combi voorbijreed, waren de rolluiken van het café naar beneden. © JH
Redactie KW

De burgemeester van Diksmuide, Lies Laridon, is dinsdag overgegaan tot het verplicht sluiten van eet- en praatcafé Den Engel in de Kiekenstraat in het centrum van Diksmuide.

De politie stelde vast dat de 32-jarige uitbater de maatregelen die opgelegd zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan aan zijn laars lapte en clandestien opendeed. De controle door de politie gebeurde zondag. Toen een combi voorbijreed, waren de rolluiken van het café weliswaar naar beneden maar hoorden de agenten wat lawaai en zagen ze licht branden.

Bij een controle binnen bleek de eigenaar achter de toog te staan en waren er twee klanten aanwezig. Zij kregen allen een pv. De eigenaar omdat hij ondanks het verbod toch opende, de klanten wegens het samenscholingsverbod.

Ook burgemeester Lies Laridon werd op de hoogte gebracht. “In het belang van de volksgezondheid heb ik besloten om café Den Engel verplicht te sluiten met onmiddellijke ingang, dit tot en met zondag 5 april. Indien de federale overheid de coronamaatregelen voor de horecasector verlengt, dan wordt de verplichte sluiting van café Den Engel automatisch verlengd.”

Het is niet de eerste keer dat uitbater Y.V. in het vizier van de politie loopt. Halfweg december belandde de man nog in de cel op verdenking van de ontvoering en mogelijke verkrachting van een toen 15-jarig meisje, dat weggelopen was uit een instelling. Hij is intussen vrijgelaten, maar het onderzoek loopt nog.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier