Café De Torrepoort in Ieper heropend na faillissement

De feestelijke heropening van café De Torrepoort was Corona-proof. Op de foto herkennen we achter mondmasker v.l.n.r. : Steve Meseure, schepen Diego Desmadryl, eigenaarskoppel Charles Vermeulen, schepen Dimitri Soenen, Marc en Gaetan en schepen Valentijn Despeghel. © RLa
Redactie KW

Als het kriebelt… dan moet je een café openen. Dat is was althans het gevoel dat Gaetan Haezebrouck (53) en Marc Durieu (58) kregen nadat ze pas een jaar geleden de deuren van café ‘t Suikerfabriekje in Elverdinge achter zich sloten. Na ingrijpende opfriswerken gaan ze, ondanks corona, een nieuw avontuur tegemoet op de Torrepoortwijk in Ieper.

In 2018 vertelde het koppel dat ze een nieuwe concessie van 9 jaar in Elverdinge niet meer zagen zitten en zochten beiden een job in de privé. “Eind vorig jaar begon het opnieuw te kittelen“, vertelt Gaetan. “We misten het contact met de klanten, de praatjes aan de toog.”

“Toen we het faillissement vernamen van café Torrepoort, hapten we opnieuw toe. En dankzij de inspanningen van het eigenaarskoppel Charles Vermeulen, kan de opgefriste zaak weer nieuw leven ingeblazen worden. In coronatijden, niet het ideale moment, maar toen je niet meer mocht roken, vreesden velen ook voor drama’s. Alles kwam goed”, vult Marc aan.

“Zoals in het verleden – Gaetan baatte in de jaren 1991 tot 1995 al zaal Kolenwerf uit en velen herinneren zich de hoogdagen in ‘t Suikerfabriekje van 2011 tot vorig jaar – willen we deze zaak opnieuw tot volkscafé laten floreren, een voor iedereen toegankelijk café met een groot terras met kinderspelen, een stukje groen niet ver van het stadscentrum. Een poolbiljart en een paar dartborden, streekbieren en onze huispicon zijn onze troeven.

“Aan het kermiscomité van Elverdinge, waar ik als bestuurslid jaren actief was, heb ik beloofd nog mijn medewerking te verlenen voor het kermisprogramma van eind dit jaar en/of voor 2021 als corona het toelaat”, besluit Marc.

Café Torrepoort, Lindendreef, Ieper is dagelijks open vanaf 10 uur. Alleen op woensdag en op zondagnamiddag gesloten.

(RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier