Sander Haeghebaert maakte de beslissing bekend via Facebook. "Aan alle mooie liedjes komt vroeg of laat een eind. Ik heb na een periode van lange twijfel beslist om eind oktober te stoppen met Café De Piraat", luidt het. "Ik heb altijd gezegd dat dit geen eeuwigdurend project zou zijn. Ik word er in november 28 en ben de jeugd dus wat aan het ontgroeien. Het lijkt me tijd voor iets nieuws, ook al is De Piraat al lang veel meer dan een jeugdcafé."

De Piraat, gelegen in de Hoogstraat, vierde vorig jaar nog zijn vijfde verjaardag met een feestweekend en een wereldrecordpoging 'Bacardi-cola drinken'. Toen werden ook nog grote verbouwingen in het café aangekondigd. "Maar zonder 100 procent volle goesting heeft het geen zin om hier nog geld en tijd in te steken", zegt Sander.

De komende maanden blijft het café dus nog open. En Sander wil afsluiten in stijl. "We zien het helemaal zitten om er nog een laatste knalzomer van te maken, met tal van evenementen. Om zo een fantastisch einde te breien aan een heel interessant verhaal. Al is een 'einde' relatief, want het is de bedoeling om van De Piraat een vereniging te maken. Om zo onze beste evenementen in stand te houden: de quizcompetitie, Rock Piratos, Fiesta Cubana enzovoort. Dat is het voordeel van een boot: je kan die nu en dan ergens laten aanmeren. We zien wel of hij dan ooit een nieuwe thuishaven krijgt."

Het eerstvolgende evenement vindt plaats op vrijdag 24 mei, dan is er 'I Love the 90s'.

Sander Haeghebaert maakte de beslissing bekend via Facebook. "Aan alle mooie liedjes komt vroeg of laat een eind. Ik heb na een periode van lange twijfel beslist om eind oktober te stoppen met Café De Piraat", luidt het. "Ik heb altijd gezegd dat dit geen eeuwigdurend project zou zijn. Ik word er in november 28 en ben de jeugd dus wat aan het ontgroeien. Het lijkt me tijd voor iets nieuws, ook al is De Piraat al lang veel meer dan een jeugdcafé."De Piraat, gelegen in de Hoogstraat, vierde vorig jaar nog zijn vijfde verjaardag met een feestweekend en een wereldrecordpoging 'Bacardi-cola drinken'. Toen werden ook nog grote verbouwingen in het café aangekondigd. "Maar zonder 100 procent volle goesting heeft het geen zin om hier nog geld en tijd in te steken", zegt Sander.De komende maanden blijft het café dus nog open. En Sander wil afsluiten in stijl. "We zien het helemaal zitten om er nog een laatste knalzomer van te maken, met tal van evenementen. Om zo een fantastisch einde te breien aan een heel interessant verhaal. Al is een 'einde' relatief, want het is de bedoeling om van De Piraat een vereniging te maken. Om zo onze beste evenementen in stand te houden: de quizcompetitie, Rock Piratos, Fiesta Cubana enzovoort. Dat is het voordeel van een boot: je kan die nu en dan ergens laten aanmeren. We zien wel of hij dan ooit een nieuwe thuishaven krijgt."Het eerstvolgende evenement vindt plaats op vrijdag 24 mei, dan is er 'I Love the 90s'.