Café De Nieuwe Ruiter na twee jaar opnieuw open in Roeselare

Nancy Deserrano baat straks het bekend wijkcafé op De Ruiter uit. © Stefaan Beel
Redactie KW

Op oudejaarsavond gaan de deuren van Café De Nieuwe Ruiter terug open. Het café was een tweetal jaar dicht, maar krijgt binnenkort met Nancy Deseranno een nieuwe uitbaatster. “Ik voel me al mijn hele leven thuis in de horeca.”

Twee jaar lang was er geen café meer op de Roeselaarse wijk De Ruiter. Café De Nieuwe Ruiter, vroeger nochtans een populair volkscafé bleef gesloten. Nancy Deserrano (50), een geboren Moorsleedse, wil nu nieuw leven in het café blazen. “Ik voel me al mijn hele leven thuis in de horeca. Mijn ouders hadden vroeger café De Gilde in Moorslede en later baatte ik zelf ook een café in Izegem en Meulebeke uit.” De voorbije zeven jaar was Nancy één van de vaste gezichten achter de toog van het biljartcafé Duqkie’s Place langs de Beversesteenweg in Roeselare. “Ik kreeg het voorstel om café ‘t Rustoord hier vlakbij de openen. Na navraag bleek het gebouw daar verkocht te worden. Uiteindelijk botste ik op café De Ruiter.”

Tal van clubs

Toen Nancy enige tijd geleden er een kijkje kwam nemen merkte ze onmiddellijk dat het gebouw al een tweetal jaar leeg stond. Inmiddels is ze samen met haar familie volop bezig met wat opfrissingswerken. Op oudejaarsavond gaan de deuren van café De Nieuwe Ruiter normaal gezien voor het eerst keer terug open. “Samen met de eerste klanten wil ik graag de overgang van oud naar nieuw maken.” De cafébazin hoopt straks heel wat clubs te mogen verwelkomen. In De Nieuwe Ruiter zullen alvast verschillende biljartclubs hun wedstrijden afwerken. “Ook andere clubs zoals het voetbal en wielerorganisaties zijn meer dan welkom”, aldus Nancy. Die woorden klinken alvast als muziek in de oren voor onder andere het wielercomité dat jaarlijks een wielerwedstrijd organiseert op wijk De Ruiter. “De voorbije twee jaar zaten we zonder clublokaal. Het is leuk om straks terug een café te hebben aan de eindstreep van onze wedstrijd”, aldus Dirk Vandeplassche, voorzitter van het organiserende comité.

Feestelijkheden

Als moeder van vijf kinderen en grootmoeder van dertien kleinkinderen vindt Nancy familiefeestjes belangrijk. “Daarom ook wil ik iets doen rond feestelijkheden zoals Kerst, Pasen, vader-en moederdag. We willen in de toekomst ook graag een spaghetti, een croque of een boerenplank serveren. Als grote fan van de Rode Duivels staat ook het EK al met rood aangestipt in mijn agenda. Voetbalfans zullen hier op twee televisies en een groot scherm hun favoriete ploegen aan het werk kunnen zien.” Café De Nieuwe Ruiter zal aanvankelijk elke weekdag open zijn vanaf 10 uur, in de weekends vanaf 9 uur.

“Het is ook onze bedoeling om de nabijgelegen zaal optimaal te gebruiken voor feestelijkheden of vergaderingen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier