Café D’Hespe mag opnieuw de deuren openen

D'Hespe moest vorig weekend verplicht de deuren gesloten houden. (foto WME)
Philippe Verhaest

Na een goed gesprek tussen uitbater Jeppe Verdoodt en het stadsbestuur kan het jongerencafé D’Hespe opnieuw pintjes tappen. Al zijn daar enkele strikte voorwaarden aan gekoppeld.

Vorig weekend moest het populaire jeugdcafé D’Hespe gedwongen de deuren gesloten houden. Op burgemeestersbevel, want de uitbater Jeppe Verdoodt hield zich niet aan eerder gemaakte afspraken en dat zorgde voor de nodige overlast.

Geen D’Hespe dus en dat lokte flink wat reactie uit. Enkele vaste klanten hielden vrijdagavond 6 september zelfs een stil protest aan het gesloten café.

Afgelopen dinsdag schoven stadsbestuur en uitbater samen aan tafel. “We hebben een goed gesprek gehad”, benadrukt burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “We hebben de zaakvoerder op het hart gedrukt dat de afspraken die al even gelden, nu ook daadwerkelijk moeten nageleefd worden.”

“Zo moet het café zelf een steward aanstellen om buiten de orde te bewaren, de geluidsoverlast moet tot een absoluut minimum herleid worden en er mag ook geen glas buiten het café te vinden zijn. En eveneens belangrijk: de buurt rond D’Hespe moet er ten allen tijde net bij liggen.”

“We hebben er alle vertrouwen in de uitbater deze voorwaarden zal respecteren, want het is geenszins onze bedoeling om een druk beklant café verder beperkingen op te leggen. Bovendien maakt D’Hespe deel uit van de Tieltse geschiedenis.”

Ook Jeppe Verdoodt is tevreden na het gesprek met de stad. “Alles verliep in een erg constructieve sfeer en we zullen de gemaakte afspraken ook nakomen”, zegt hij in een korte reactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier