Café Centraal organiseert eetfestijn voor goede doel

Redactie KW

Precies zoals vorig jaar organiseren Maarten Vanlerberghe en Aad De Marez, uitbaters van café Centraal, tijdens deze eindejaarsperiode een eetfestijn voor het goede doel. Door de gedwongen coronasluiting wordt het deze keer een afhaalspaghetti.

De integrale opbrengst wordt weggeschonken aan de Zelfmoordlijn (Centrum ter Preventie van Zelfdoding). Vorig jaar organiseerde Café Centraal nog de Oostrozebeekse Kiekenfrettinge, een traditioneel kippenfestijn in het kader van de Warmste Week.

Toen schonken de uitbaters een bedrag van 1.750 euro aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Door de aanhoudende coronacrisis kan het restaurant dit jaar enkel afhaalgerechten aanbieden.

“Tijdens het weekend van 18, 19 en 20 december kunnen er verschillende pastagerechten worden besteld en afgehaald. De opbrengst wordt integraal geschonken aan de Zelfmoordlijn. In Vlaanderen overlijden er per dag drie personen door zelfdoding. Vermoedelijk is dat zelfs een onderschatting”, aldus Maarten. “Ook mijn broer stapte uit het leven in 2018. Het is een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt.” (CLY)

Je kan elke dag tot vrijdagmiddag online bestellen via info@cafécentraal.be of via tel 056/493739. Alles is netjes verpakt. Je kan ook meteen online betalen. Er worden afhaalmomenten georganiseerd om de tien minuten zodat er geen rijen ontstaan. De prijzen van de gerechten variëren van 4 euro tot 14 euro. Op de website is een lijst te vinden van wat je kan bestellen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.