Café Castard: nieuwe uitbaters, nieuwe naam én nieuw interieur

© RVL
© RVL
Redactie KW

Sids kort prijkt een nieuwe naam op de voorgevel van het vroegere café ‘Het Kasteelhof’. Celina Cuvelier (30) en echtgenoot Kurt Vercruysse (30) hebben tijdens de lockdown het café overgenomen en er een volledige make-over aan gegeven.

“Wij zijn gewezen Poperingenaars, maar wonen nu al een vijftal jaar in Woesten”, zegt Celina. “Ondertussen zijn we hier al goed ingeburgerd. Toen het café ‘Het Kasteelhof’ over te nemen was, leek het voor ons de ideale gelegenheid om onze droom waar te maken en deze zaak nieuw leven in te blazen. In Woesten was er geen enkel café meer. Al van mijn vijftiende werkte ik als flexi-jobber in de horeca, dus ik heb wel wat ervaring.”

Bruine kroeg

“De coronaperiode was voor ons het perfecte moment om de volledige inboedel van het café eens ferm onder handen te nemen”, gaat Celina verder. “De toog werd vernieuwd, er werd geschilderd en hier en daar kwam er nieuw meubilair en werden er enkele gezellige hoekjes ingericht. Normaal gingen we openen met nieuwjaar, maar door de coronaperikelen is dit pas 8 mei geworden. We hebben een heel gezellig overdekt, verwarmd terras .”

“Megagroot is het niet geworden, maar we opteren voor klein en fijn. Ook aan de kinderen is gedacht met een trampoline en enkel andere speeltuigen. In Café Castard willen we streven naar de bruine kroeg waar iedereen welkom is, zowel jong als oud, vrienden en familie. We behouden de poolclub en starten met een dartsclub , dat zal wel een schot in de roos zijn.”

Veel streekbiertjes

“Op onze kaart kan men de traditionele bieren en drankjes terugvinden, maar er is ook gedacht aan Vleteren ‘het bierdorp’. Een lekker gamma streekbieren kan men bij ons nuttigen. Alsook een goeie koffie en/of aperitiefje. En maandelijks zullen wij een nieuw biertje in de kijker zetten. Met het EK voetbal in aantocht en het feit dat de horeca opnieuw binnen open mag, hebben we een groot tv-scherm geïnstalleerd , zowel binnen in het café als buiten in de tent. Alles is ook versierd in het thema van de Rode Duivels. Er worden tafeltjes voor vier personen voorzien en we zullen zeker de coronamaatregelen respecteren, vol is vol”, vult Kurt nog aan. (RVL)

Café Castard is open op vrijdag van 17.30 uur, zaterdag en zondag vanaf 10 uur en maandag vanaf 16 uur. Te bereiken via cafecastard@gmail.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.