Café Astoria wordt supporterslokaal voor Rekkemse junior Douwe Bultynck

Vooraan jeugdrenner Douwe Bultynck, omringd door bestuurslid Wim Lietaer, vader Koen Bultynck, lokaaluitbater-bestuurslid Jurgen Vanderhispallie en bestuurslid Johan Chiers. © WO
Redactie KW

De jonge Rekkemse renner Douwe Bultynck heeft een eigen fanclub. Café Astoria uit het naburige Lauwe wil de 16-jarige junior mee naar ongekende hoogtes stuwen.

Café Astoria stond in het verleden al bekend als supporterslokaal van diverse wielrenners. De meest in het oor klinkende naam was die van Paolo Bettini die trouwens tot drie keer toe zijn supporters kwam opzoeken. Gianni Meersman en Zico Waeytens waren de laatsten in de rij. Nu koos men voor de jeugd uit eigen streek met de Rekkemnaar Douwe Bultynck die straks aan het nieuwe wegseizoen begint bij de juniores.

“Een moeilijke stap, dat besef ik, maar het opstarten van een supportersclub in de streek moet me een boost geven. Hopelijk komen ook veel van deze mensen naar de wedstrijden om me aan te moedigen”, aldus Douwe.

Een eerste initiatief van de kersverse supportersclub is de organisatie van een sinterklaaskoekenkaarting in café Astoria op vrijdag 6 december vanaf 18 uur. Ook kan men er het gewicht schatten van een chocolade sinterklaasfiguur. Een kaartbeurt kost 1,5 euro of vier kaarten voor 5 euro. De verliezers krijgen een troostprijs. Later volgt nog een nieuwjaarsreceptie en ook van de pronostiek, gemaakt naar aanleiding van de klassiekers en kampioenschappen, gaat een deel van de opbrengst naar de supportersclub.

Het bestuur van de supportersclub wordt gevormd door Johan Chiers, Wim Lietaer, Jurgen Vanderhispallie en Stefaan Samyn. Lid worden kan door het betalen van 10 euro. Inschrijven als lid kan in lokaal Astoria bij één van de genoemde bestuursleden of bij de renner zelf.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier