Cadeauwinkel, (koffie)bar en ontwerpbureau Allossa opent in Izegem

Saartje Allosserie in haar nieuwe zaak Allossa. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

In de Marktstraat 20 heeft Allossa zijn deuren geopend. Niet alleen het ontwerpbureau voor productontwikkeling en branding van Saartje Allosserie en haar partner Tom Vandecasteele vindt er onderdak, maar ook hun gloednieuwe duurzame cadeauwinkel en (koffie)bar.

Saartje ging in 2011 met haar zaak in de Meensesteenweg van start, maar maakt nu de oversteek naar de Marktstraat. “We geloven heel hard in dit concept en dan is een plaatsje in het centrum van de stad mooi meegenomen”, vertelt ze.

“Ons ontwerpbureau maakte de verhuis, maar nieuw is dat we hier ook met een duurzame cadeauwinkel van start gaan. Net op tijd voor de drukke decembermaand. In ons aanbod hebben we producten met een ecologische of duurzame insteek. Een deel daarvan hebben we zelf gemaakt, zoals onze wand- of staande lamp ‘Bobbie’, waarvoor we een lasbobijn als basis hebben gebruikt. Daarnaast verkopen we een reeks producten van anderen die dezelfde waarden delen. Zo kan je hier rugzakjes van gerecycleerde PET-flessen kopen of vind je hier alles om een duurzaam kinderfeestje te organiseren. We hebben verder ook nog functioneel kinderspeelgoed of make-up op basis van natuurlijke grondstoffen.”

Allossa steunt met de verkoop van sommige producten ook het goede doel. Zo verkopen ze zilveren juwelen, gemaakt door Nepalese vrouwen en steunen ze de Izegemse vzw Mama Kivu met de verkoop van de kleurrijke The Good Roll, een soort toiletpapier. Allossa heeft ook een bar, waar je op woensdag- en donderdagnamiddag of op vrijdag en zaterdag terecht kan voor een kopje koffie of stukje taart. Je kan er ook een lekkere aperitief drinken. (vadu)

De zaak kan je ook afhuren voor productvoorstellingen of netwerkevenementen. Meer info: www.allossa.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier