Cadeaubonnen steunen lokale handel

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van Lokale Economie Ann Devriendt.© BC
Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van Lokale Economie Ann Devriendt.© BC

Om de lokale economie te ondersteunen, verkoopt de gemeente Zedelgem ook in de eindejaarsperiode cadeaubonnen. “Deze bonnen met als waarde 10 of 25 euro kan je besteden bij een deelnemende handelszaak in Groot-Zedelgem.”

“Nu de winkels die niet-essentiële levensmiddelen verkopen opnieuw open zijn, kan er mits het naleven van de coronamaatregelen ook weer lokaal in de winkels gekocht worden. Ons gemeentebestuur wil dat meer dan ooit promoten. De service die een winkelier van bij ons biedt, is een troef. Er wordt ook verder digitaal verkocht en gekocht, dus koop ook digitaal lokaal”, begint schepen van Lokale Economie Ann Devriendt.

“Bovendien hebben we de lokale handelaars, lokale webshops en de lokale horeca die afhaal(maaltijden) aanbieden, opgelijst op de gemeentelijke website.”

Handig bankkaartformaat

Om de lokale economie te steunen, wil de gemeente ook de Zedelgemse cadeaubon promoten. “Deze cadeaubon bestaat in een handig bankkaartformaat en is verkrijgbaar aan het onthaal in het gemeentehuis, geschenkverpakking inbegrepen.”

“De cadeaubon, met een waarde van 10 of 25 euro, kan je besteden bij een deelnemende Groot-Zedelgemse handelszaak. Je kan de Zedelgemse cadeaubon ook digitaal aankopen via de gemeentelijke website. Je kunt er eveneens de deelnemende handelaars raadplegen”, gaat burgemeester Annick Vermeulen verder.

Ieder z’n pleziertje

“Heel het jaar door, en al zeker tijdens de eindejaarsperiode, is het een goed idee om de lokale economie te steunen en je geliefden, vrienden of naasten plezier te doen door het schenken van een Zedelgemse cadeaubon.”

“Het gemeentebestuur wil daarmee de lokale handel, horeca en diensten steunen om de koopkracht binnen de eigen gemeente te houden en de lokale economie en handel een ‘boost’ te geven.”

Kerstcampagne

De gemeente past in de eindejaarsperiode haar campagne om het lokaal kopen te ondersteunen aan in het straatbeeld. “Eerder verschenen in alle deelgemeenten grote spandoeken met een pittig jongetje erop dat ons aanspoort om lokaal te kopen. In de aanloop naar de eindejaarsperiode hebben we deze vervangen door campagnebeelden waarop we als gemeente het lokaal kerstshoppen zullen promoten.”

“De handelaars in Groot-Zedelgem, in alle dorpskernen, hebben een breed aanbod en velen van hen werken reeds met een afhaalsysteem”, besluit schepen Devriendt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.