Cadeaubon om na geboorte een boom te planten in Wervik

Redactie KW

Het stadsbestuur van Wervik wil meer groen en schenkt vanaf januari voor elke geboorte een cadeaubon om in de eigen tuin of de tuin van bijvoorbeeld de grootouders, doopmeter of dooppeter een boom te planten.

Er is keuze uit verschillende fruitbomen: appel, peer, pruim, kers of notenboom. Tweemaal per jaar zal er ook een fotowedstrijd zijn met de ingestuurde foto’s van het boompje met het kindje en heeft de baby nog een kans op een leuke verrassing.

“Onze stad telt momenteel twee geboortebossen: in Geluwe aan ‘t Voske vlakbij het containerpartij en in Wervik achteraan de woningen in de Ten Brielensesteenweg”, zegt schepen van Groen Ann Degroote (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Omdat we nog geen openbare gronden beschikbaar hebben om een bijkomend geboortebos aan te planten en we het bomenbestand in Wervik wensen op te krikken, nemen we dus het initiatief met de cadeaubon. We wonen in de bosarmste regio en dat willen we veranderen.”

Er worden twee leveringsperiodes per jaar voorzien, namelijk half maart en half november. Alle info daarover wordt dan aan de ouders bezorgd.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier