Cactuskweker Herman Werbrouck overleden

Redactie KW

Op maandag 16 maart is de bekende Oostnieuwkerkse cactuskweker Herman Werbrouck op 67-jarige leeftijd overleden. Een afscheidsdienst kan wegens de coronacrisis niet plaatshebben maar er is een herdenkingsmis voorzien op zondag 21 juni om 10.30 uur in de parochiekerk van Oostnieuwkerke. Intussen zal zijn urne in zijn serre tussen zijn geliefde cactussen geplaatst worden. “Zijn cactussen hebben hem tot het laatst rechtgehouden,” zegt zijn echtgenote Christel Tanghe.

Herman werd in Roeselare geboren maar groeide op de hoeve van zijn ouders in Sint-Henricus-Torhout. In 1973 trouwde hij met Christel en ze vestigden zich in haar ouderlijk huis in de Cockstraat in Oostnieuwkerke. Herman was houtbewerker en werkte laatst in het meubelbedrijf Lievens in Gits. Door gezondheidsproblemen werd hij echter nog voor zijn 40ste arbeidsongeschikt.

Cactussen

Vanaf dan is hij zich gaan toeleggen op het kweken van cactussen. Het werd zijn grote passie. Hij verzamelde, zaaide en kweekte cactussen van over hele de wereld. Hij haalde er grote voldoening uit en volgens zijn echtgenote zijn ze zijn redding geweest. Hij was lid van de bekende cactusclub Grusonia en liefst 19 keer heeft hij opendeurdag gehouden in zijn serres. Daarnaast heeft hij ook nog inlandse vogels gekweekt en was hij koersliefhebber, vooral op tv, maar de jaarlijkse kermiskoers in Kortemark wilde hij niet missen. In december 2018 is Herman uiteindelijk ongeneeslijk ziek geworden. Hij is in het AZ Delta, campus Wilgenstraat, in Roeselare overleden.

Hij was vader van twee kinderen: Andy (met Liesbeth Luyckx, Marke) en Joke (met Christophe Vandenbussche, Westrozebeke). Samuel, Auke en Dieuwke zijn zijn drie kleinkinderen.

Het afscheid gebeurt op vrijdag 20 maart noodzakelijkerwijze in intieme kring. Er volgt op zondag 21 juni een nadienst en de datum is niet toevallig. Het is de eerste dag van de zomer en Herman herleefde als het zomer was. Zijn echtgenote doet er ook alles aan om Hermans cactussen zeker nog dit jaar nog te kunnen verzorgen. (NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.