Cactus dag 1: een doorschijnend jurkje, cactuskousjes en veel blingbling

Eliza. © Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

De eerste dag van Cactusfestival was er meteen eentje om U tegen te zeggen. Een impressie in 14 beelden.

De Britse Eliza (Caird) trok de eerste festivaldag knap op gang. Met de hit ‘Pack Up’ verwierf ze onder haar alias ‘Eliza Doolittle’ wereldfaam, maar nu voelde ze zich niet te goed om het festival te openen. Dat deed ze dolenthousiast, met bezwerende nummers en dito danspasjes. Haar outfit had minder om het lijf. De ogenschijnlijk zedige, lange jurk, bleek behoorlijk doorschijnend en heel weinig aan het toeval overlatend. Respect voor zoveel lef!

Eliza.
Eliza.© Tim Vansteelandt

Kirsten Lemaire, de nieuwe presentator van het festival, arriveerde te laat om opener Eliza aan te kondigen. De StuBru-presentatrice, die opgroeide in Brugge, moest tot 16 uur een radioprogramma presenteren. Kirsten verscheen voor het eerst op het podium om Faces On TV aan te kondigen. En dat deed ze op haar eigen ongedwongen manier.

Kirsten Lemaire.
Kirsten Lemaire.© Tim Vansteelandt

Jasper Maekelberg, de man achter Faces On TV, boekte tot nu toe meer succes als producer dan als muzikant. Hij werkte immers mee aan albums van grote namen als Bazart en Gabriel Rios. Maar zijn band zette toch wel een heel strak concert neer. Faces On TV is zo’n band die meer radiosingles in het repertoire heeft dan je zou vermoeden bij het horen van de naam. Maar wat ons vooral opviel en charmeerde, was de outfit van frontman Jasper. Van zijn hemdje over zijn short tot zijn kousen: alles stond vol cactusjes. Schattig!

Faces On TV.
Faces On TV.© Tim Vansteelandt

Faces On TV.
Faces On TV.© Tim Vansteelandt

Na het concert van deze Gentenaar was het tijd voor een West-Vlaams feestje, met twee Kortrijkse acts. SX stelde zoals gewoonlijk niet teleur en zangeres Stefanie schitterde in een creatie met prints van kunstschilder Jef van Tuerenhout. Deze jurk was trouwens niet doorschijnend.

SX.
SX.© Tim Vansteelandt

SX.
SX.© Tim Vansteelandt

De eerste drie concerten kon je onder de noemer ‘sexy’ plaatsen, maar wat volgde was een bom: Goose schudde het publiek in het Minnewaterpark wakker met één langgerekte dreun. Straffe kost, niemand kon stilstaan, tot zelfs aan de Lange Bar. Voor veel mensen was dit de afsluiter van het festival.

Goose.
Goose.© Tim Vansteelandt

Goose.
Goose.© Tim Vansteelandt

Goose.
Goose.© Tim Vansteelandt

Maar het was nog niet gedaan, helemaal niet. Dé ster moest nog aantreden: Oscar and the Wolf. Tienermeisjes, voorzien van kartonnen pancartes met liefdevolle boodschappen, waren oververtegenwoordigd op de eerste rij. Maar de muziek van Max Colombie en de zijnen wérkte in het Minnewaterpark. Max hoort trouwens niet alleen een tieneridool te zijn, maar ook een voorbeeld voor de vele zatte nonkels en hun onconventionele danspasjes. De charismatische zanger bewees bovendien dat een oversized ribfluwelen hemd en dito broek, witte glanzende laarzen, een gekke zonnebril en vooral veel blingbling verrassend goed samengaan.

Oscar and the Wolf.
Oscar and the Wolf.© Tim Vansteelandt

Oscar and the Wolf.
Oscar and the Wolf.© Tim Vansteelandt

Oscar and the Wolf.
Oscar and the Wolf.© Tim Vansteelandt

Oscar and the Wolf.
Oscar and the Wolf.© Tim Vansteelandt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten