Cabinehouders zijn er als de kippen bij

We zien van links naar rechts Gilles Styns (22), Stefaan Degrande (49), Peter Janssoone (44) en Arthur Janssoone (80)© WK
We zien van links naar rechts Gilles Styns (22), Stefaan Degrande (49), Peter Janssoone (44) en Arthur Janssoone (80)© WK
Redactie KW

Vanaf vandaag mogen de private strandcabines opgezet worden in Blankenberge. Met het mooie weer op komst, begonnen veel cabinehouders vandaag al met de klus.

“Ik heb eerst nog het weerbericht afgewacht”, zegt Peter Janssoone (44). De voltallige familie Janssoone woont in Blankenberge. Peters grootouders waren badkarhouders. Het gezin is op het strand opgegroeid. “Toen ik hoorde dat het zonnig zou worden, ben ik meteen beginnen rondbellen om te vragen wie er vandaag een handje kon toesteken. Zelf heb ik hiervoor speciaal een dagje vrijaf gevraagd op het werk .”

Alle cabines gereserveerd

Peter kon voor de opbouw rekenen op zijn schoonbroer Stefaan en een neefje. “Het is al jaren een traditie bij ons. Eerst zetten we de cabine van ‘oma en opa’ op, mijn ouders. Daarna zetten we de cabine van mij op”, vertelt Peter verder. “Normaal hoort daar een pintje bij, maar dit jaar zal het een colaatje zijn. Jammer, maar ik begrijp dat alcoholverbod ergens ook wel. Anders worden die strandcabines kleine cafeetjes.” Peters vader Arthur (80) houdt toezicht aan de ouderlijke cabine.

“Mijn ouders keken hier allebei enorm naar uit”, gaat Peter verder. “ Door corona kunnen ze nergens een koffietje gaan drinken. Nu kunnen ze tenminste naar hier komen. Zodra het zonnetje schijnt, zetten ze hier hun stoeltjes uit en genieten ze van het mooie zeezicht.” Schepen van Strand Benny Herpoel (N-VA) bevestigt de rush op de strandcabines. “Voor het eerst in jaren waren alle 926 private strandcabines gereserveerd. Dat zal ongetwijfeld wel met corona te maken hebben. De mensen willen naar buiten, en veel anders kunnen ze niet doen”, aldus Herpoel. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.