C-Hotels Continental opent de deuren in historisch leegstaand pand

Receptioniste Shary Loaiza is een van de zeven kersverse medewerkers. © foto MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De eerste gasten in het gloednieuwe C-Hotels Continental in hartje De Panne zijn vol lof over hun verblijf. Voor het West-Vlaamse ondernemersteam Xavier Vercaemst, zijn vrouw Inge Decuypere en vennoten Jan Dobbelaere en zijn echtgenote Stefanie Surmont is dit het negende hotel dat zij toevoegen aan hun lijst kwaliteitshotels aan de Belgische kust.

Xavier en Jan zijn continu op zoek naar geschikte locaties voor een nieuw hotel. Toen ze op de website Biddit het verwaarloosde pand ontdekten in de Duinkerkelaan, vielen ze voor de authenticiteit die het gebouw uitstraalde dat intussen al zo’n 5 jaar leegstond. Het voormalige Grand Hotel Continental dateert van 1904 en was een eclectisch ontwerp van de architecten Albert en Aloïs Dumont.

In 7,5 maanden stripten de nieuwe eigenaars het vervallen pand en bouwden het weer op met respect voor de architectuur en de stijl van de Belle Epoque. “Bij elk van onze nieuwbouwprojecten bekijken we het gebouw en de opportuniteiten en zien we hoe we daaraan een aparte invulling kunnen geven”, zegt Stefanie Surmont. “Ook in dit hotel willen we de sfeer van vroeger weer oproepen en de art-nouveaustijl en art-deco-accenten weer tot leven brengen met een hedendaagse toets. Daarvoor gingen we in zee met architecte Julie Dereu van architectenbureau ArQ in Oostende.”

Unieke beleving over de hele lijn

“De vloeren in de entree en de lounge zijn een combinatie van zwart-witte marmertegels en warm hout. De stoelen, fauteuils en zitbanken zitten heel comfortabel en voelen fluwelig aan. De kleurencombinatie van zacht beige, olijfgroen en zwart heeft een rustgevend effect en het strakke design van de voornamelijk goudkleurige verlichtingselementen zorgt voor een stijlvol accent. De 45 kamers, gespreid over 5 verdiepingen, zijn praktisch, elegant en modern ingericht, met ruime inloopdouches, een safe en een kleine frigo. Daar kozen we voor blauw als basiskleur.

De oorspronkelijke trap bleef behouden.
De oorspronkelijke trap bleef behouden.© foto MVO

“Het is vooral onze bedoeling dat onze gasten zich hun hotelverblijf herinneren als een unieke beleving over de hele lijn: het comfort, de ziel van een historisch iconisch pand, de nabijheid van de zee aan de overkant van de straat, de winkelkern en de Dumontwijk, het aanbod aan bistro’s en betere restaurants op een boogscheut… Parkeergelegenheid is er nog niet, maar die komt er wel. Tegen 2021 hopen we een 20-tal parkeerplaatsen te kunnen aanbieden en zullen er nog een 30-tal kamers bijkomen.”

Aparte speelkamer

Shary Loaiza is een van de zeven kersverse medewerkers. Ze voelt zich helemaal in haar element in haar nieuwe job als receptioniste: “Op de eerste dag hebben er al heel wat extra gasten ingecheckt. Ze kunnen kiezen uit 3 kamertypes: comfort, superior of een familiekamer, en de kamers aan de straatkant hebben zicht op zee. Voor kinderen is er naast de lounge een aparte speelkamer. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in de ruime zaal aan de straatkant. Bij mooi weer serveren we de gasten graag een drankje in de tuin. Ook niet-hotelgasten zijn welkom voor een drankje of een ontbijt. De kamerprijzen voor dit nieuwe driesterrenhotel beginnen vanaf 60 euro, een ontbijt voor hotelgasten kost 12 euro en niet-gasten betalen 15 euro voor het ontbijtbuffet.”

Info: 058 69 68 67 of www.continentalhotel.be.

(MVO/ foto’s MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier