BV’s op Femme Totale in Roeselare

Peter Soete

In Roeselare koppelt men de Internationale Vrouwendag van 6 maart aan een groot shoppingevent. Op Femme Totale komen op zaterdag 7 maart BV’s zoals Jani Kazaltzis styling- en kledingadvies geven.

“Dit jaar zetten we op de Internationale Vrouwendag van 6 maart de kracht van ‘ondernemende’ vrouwen centraal”, zegt Mieke Declercq van Femma. “We bieden een heel gevarieerd programma aan voor mannen én vrouwen. In Lokaalmarkt mag iedere vrouw zich vanaf 14 uur verwachten aan een warm onthaal. We nodigen iedereen, man en vrouw, uit om een persoonlijke boodschap te sturen naar een straffe madam. Voor de gelegenheid ontwierp illustratrice Fien Cools hiervoor krachtige postkaartjes.”

“Leerlingen van de Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) Wereldklasse leerden de voorbije weken enkele vrouwelijke ondernemers van Lokaalmarkt kenden. Ze volgden hun doen en laten en laten dit zien op Lokaalmarkt.”

“Vanaf 18 uur kan je aanschuiven voor een werelds buffet bereid door Maysam Alazzawi. De kostprijs bedraagt 14 euro voor volwassenen en 9 euro voor kinderen. Inschrijven kan via melanie@lokaalmarkt.be.

Babbel met ondernemende vrouwen

“In ARhus kan je om 20 uur aansluiten voor een inspirerende babbel tussen ondernemende vrouwen met een migratieachtergrond”, neemt Sofie Lybaert van Markant over. “Journaliste en documentairemaakster Elien Spillebeen bracht drie boeiende vrouwen samen. Adelia Kodia startte een eigen pruikenzaak ‘Hair by Londa’. Ze krijgt daarbij coaching via het Europese project SIREE van ARhus. Souad Abihi is verpleegkundige van opleiding en suicidepreventieëxperte. Ze richtte in 2019 de vzw HSHOEMA op. Via de vzw wil ze taboes in de geestelijke gezondheidszorg helpen doorbreken. Hadisa Suleyman tenslotte trekt als vrouwelijke ondernemer uit het Gentse het land rond om anderen te inspireren met haar ondernemersverhaal. De drie vrouwen vertellen over hun passie, hun drive en de valkuilen die ze op hun weg tegenkwamen.”

De inkom is gratis maar men moet wel inschrijven via ARhus.

Workshop van Jani

Op zaterdag 7 maart zakken de BV’s af naar het Roeselaarse stadscentrum voor Femme Totale. Jani Kazaltzis geeft een workshop in ARhus terwijl ook Sieg De Doncker, Ozanne en Guillemine Mertens, Charlotte Leysen en Marcel Vanthilt van de partij zullen zijn in verschillende winkels voor kleding- en stylingadvies. Ellen Vandamme zal eveneens klanten maquilleren in Mamado, in Vida Design krijgen de klanten eveneens professioneel advies terwijl in Dhondt Interieur serieuze promoties zijn op alle serviezen die ontworpen zijn door vrouwen zoals bijvoorbeeld van Pascale Naessens.

“Als stad zijn we uiterst tevreden met alle initiatieven die op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart op het programma staan. Gelijke kansen en diversiteit zijn ontzettend belangrijk voor ons”, besluit de Roeselaarse schepen Michèle Hostekint.