BV’s promoten de kust met favoriete fotohotspots

Blankenberge is het hogedrukgebied van mijn hart, luidt de quote van David Dehenauw. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Westtoer en de kust zetten samen met tien BV’s de mooiste fotohotspots in de kijker. Elke badplaats krijgt een fotoframe met een persoonlijke quote waarin ze hun liefde voor de kust verklaren.

In elke kustgemeente presenteert een bekende Vlaming zijn of haar favoriete fotoplek met zee, strand en duinen als decor. Letterlijk ingekaderd in een levensgroot fotoframe met daarop een quote van de ambassadeur.

Voor Blankenberge is dat David Dehenauw. Blankenberge is het hogedrukgebied van mijn hart, luidt zijn quote. “Een hogedrukgebied staat voor mooi weer, en Blankenberge is waar mijn hart ligt. Ik zou hier nooit wegwillen”, verduidelijkt de weerman van VTM. Als locatie koos hij voor de iconische Pier. “Toen ik nog klein was, woonden we eigenlijk aan de andere kant van de stad: aan de jachthaven, met zicht op de bootjes. Maar de Pier is toch hét symbool van Blankenberge, en de strandcabine van mijn mama staat hier vlakbij.” Ook zee, strand en duinen hebben voor Dehenauw geen geheimen. “Ik heb zeewater door mijn aderen stromen”, klinkt het, “ons strand is bovendien het grootste pretpark van het land.” Voor voorbijgangers zijn die hotspots het ideale plekje voor een selfie.

Het provinciebedrijf wil de inwoners en toeristen aanmoedigen om hun vakantiekiekjes met bijbehorende hashtags te delen op sociale media.
Het provinciebedrijf wil de inwoners en toeristen aanmoedigen om hun vakantiekiekjes met bijbehorende hashtags te delen op sociale media.© WK

“Samen met hun quote, worden de BV’s meteen ook ambassadeur van hun badplaats. We willen hiermee tonen hoe trots we zijn op onze kust als een bestemming voor alle seizoenen”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde bij de provincie West-Vlaanderen en voorzitter van Westtoer.

Het provinciebedrijf wil de inwoners en toeristen aanmoedigen om hun vakantiekiekjes met bijbehorende hashtags te delen op sociale media. Er werden ook filmpjes ingeblikt waarin de tien ambassadeurs vertellen over hun persoonlijke band met de kust.

In Nieuwpoort presenteert Kamagurka zijn favoriete fotoplek met zee.
In Nieuwpoort presenteert Kamagurka zijn favoriete fotoplek met zee.© GF

Behalve David Dehenauw, verleenden ook deze BV’s hun medewerking: Kamagurka (Nieuwpoort), Kurt Van Eeghem (Zeebrugge), Sandra Bekkari (Oostende), Ozark Henry (Koksijde/Oostduinkerke), Joke Van de Velde (Knokke-Heist), Christel Van Dyck (Middelkerke-Westende), Michel Wuyts (De Panne), Brandon Mechele (Bredene) en Merho (De Haan-Wenduine).

Meer info op www.dekust.be/iedereenkust en #dekust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier