De 69-jarige Kortrijkse kwam in augustus op dit idee. "Ik dacht op een bepaald moment aan de eindejaarsfeesten", vertelt ze. "Een periode waarin sommige mensen geld uitgeven aan cadeautjes en andere mensen gewoon geen geld hebben om een geschenkje te kopen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om iets te doen met wenskaarten."

Van Avermaet en Froome

Samen met haar goede vriendin en leeftijdsgenote Rita Lagae werkte ze het initiatief uit. "We hebben blanco wenskaarten laten maken. De bedoeling was dat we aan BV's vroegen om vooraan een tekening of een schets te maken en binnenin een boodschap te schrijven. Via mijn zonen Peter en Bart Deprez had ik meteen enkele BV's te pakken en zo is de bal aan het rollen gegaan."

Intussen heeft Catherine Pattyn al een kleine 100 wenskaarten. "Via Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk hebben we een wenskaart met de handtekeningen van alle spelers." Hannes: "Met een aantal spelers van KVK gaan we regelmatig een koffie drinken bij Viva Sara Kaffée. Toen Catherine me de vraag stelde of we ook ons steentje wilden bijdragen, hebben we geen moment geaarzeld."

"De volledige opbrengst gaat naar Poverello" - Catherine Pattyn

"Ook topwielrenner Julien Vermote doet mee", aldus nog Catherine. "Hij heeft wenskaarten meegenomen naar koersen over de hele wereld." Julien: "De hele WK-ploeg heeft een kaart gemaakt: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet... Op het WK heeft ook Chris Froome er eentje gemaakt. (lachje) Ik ben zelf lang bezig geweest met mijn eigen kaart en ik denk dat ze wel geslaagd is."

© LOO

Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne, Herman Brusselmans, Wim Opbrouck maakten een wenskaart. Net als kunstenaars als Rudy Van Nieuwenhove en Panamarenko. "Panamarenko is als kunstenaar met pensioen, wat deze kaart extra speciaal maakt", duidt Rudy Van Nieuwenhove.

Veiling online

Van 2 tot en met 9 december zijn de kaarten te bewonderen en te koop in een pop-up naast de huidige zaak van Viva Sara Kaffee op de Kortrijkse Grote Markt. "Er zullen daar ook andere cadeautjes zoals deurstoppers, kleine kunstwerken... te koop zijn. De wenskaarten van de meest bekende mensen zullen geveild worden. De volledige opbrengst van de verkoop gaat naar Poverello.

De 69-jarige Kortrijkse kwam in augustus op dit idee. "Ik dacht op een bepaald moment aan de eindejaarsfeesten", vertelt ze. "Een periode waarin sommige mensen geld uitgeven aan cadeautjes en andere mensen gewoon geen geld hebben om een geschenkje te kopen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om iets te doen met wenskaarten."Samen met haar goede vriendin en leeftijdsgenote Rita Lagae werkte ze het initiatief uit. "We hebben blanco wenskaarten laten maken. De bedoeling was dat we aan BV's vroegen om vooraan een tekening of een schets te maken en binnenin een boodschap te schrijven. Via mijn zonen Peter en Bart Deprez had ik meteen enkele BV's te pakken en zo is de bal aan het rollen gegaan."Intussen heeft Catherine Pattyn al een kleine 100 wenskaarten. "Via Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk hebben we een wenskaart met de handtekeningen van alle spelers." Hannes: "Met een aantal spelers van KVK gaan we regelmatig een koffie drinken bij Viva Sara Kaffée. Toen Catherine me de vraag stelde of we ook ons steentje wilden bijdragen, hebben we geen moment geaarzeld.""Ook topwielrenner Julien Vermote doet mee", aldus nog Catherine. "Hij heeft wenskaarten meegenomen naar koersen over de hele wereld." Julien: "De hele WK-ploeg heeft een kaart gemaakt: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet... Op het WK heeft ook Chris Froome er eentje gemaakt. (lachje) Ik ben zelf lang bezig geweest met mijn eigen kaart en ik denk dat ze wel geslaagd is."Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne, Herman Brusselmans, Wim Opbrouck maakten een wenskaart. Net als kunstenaars als Rudy Van Nieuwenhove en Panamarenko. "Panamarenko is als kunstenaar met pensioen, wat deze kaart extra speciaal maakt", duidt Rudy Van Nieuwenhove.Van 2 tot en met 9 december zijn de kaarten te bewonderen en te koop in een pop-up naast de huidige zaak van Viva Sara Kaffee op de Kortrijkse Grote Markt. "Er zullen daar ook andere cadeautjes zoals deurstoppers, kleine kunstwerken... te koop zijn. De wenskaarten van de meest bekende mensen zullen geveild worden. De volledige opbrengst van de verkoop gaat naar Poverello.