Buyck Klarinet Trio uit Heestert geeft 67e en laatste concertje voor de zorg

Angelo Buyck en zijn twee dochters Yinte en Rine gaven vrijdag nog een laatste keer het beste van zichzelf. © GV
Redactie KW

Vrijdagavond gaven Angelo Buyck en zijn twee dochters Yinte en Rine uit Heestert hun laatste concertje voor de zorg. Sinds eind maart gaven ze er 67.

Op donderdag 26 maart besliste het drietal om voor het eerst een mini-straatconcertje te geven in de Vierkeerstraat in Heestert. Dit als eerbetoon aan de zorg. De inspiratie kwam van de Italiaanse muzikanten die op hun balkon musiceerden met enthousiaste reacties van de buren tot gevolg.

“We plaatsten die bewuste donderdag een berichtje in het Whatsappgroepje van de buren met de boodschap dat we een verrassing in petto hadden. We stelden voor om stipt om 20.00 uur naar buiten te komen voor een applausmoment voor de zorg.”, vertelt Angelo. Iedereen was verrast toen men die avond ook een muziekstukje naar voor bracht en de vraag kwam meteen of er een vervolg aan zou komen.

Enige sociaal contact

“Zo zijn de dagelijkse zorgconcertjes ontstaan. We vonden het binnen ons gezin enorm leuk om samen te repeteren en te musiceren. Ook de buren genoten van onze concertjes en keken dagelijks uit naar ons optreden om 20.00 uur. Gedurende lange tijd was dat namelijk het enige moment waarop er iets van sociaal contact mogelijk was.”

Maar liefst 52 dagen op rij gaf het trio stipt om 20.00 uur een concertje, met telkens een ander programma. Tot half mei de kinderen terug naar school mochten. “Toen schakelden we over op wekelijkse concertjes omdat corona nog lang niet verdwenen was en omdat we merkten dat onze optredens voor heel veel mensen iets betekenden. Er kwamen steeds meer buren supporteren en sommige concertjes haalden meer dan 3.000 views op Facebook, waar we ook heel warme reacties kregen.”

Omdat volgende week het nieuwe schooljaar begint, werd besloten ermee te stoppen en werd vrijdag het laatste concert gespeeld. Toch werd met iets positiefs besloten: het Buyck Klarinet Trio werd geboren, want de familie is van plan verder te repeteren en hier en daar op te treden.

(GV)

https://www.youtube.com/watch?v=LVTDIhqkRQM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier