Buurvrouw klaagt over overlast op speelplein in Nieuwkerke

© EF
Redactie KW

Op het speelplein gelegen in de Basse Ville wijk in Nieuwkerke zorgden hangjongeren de laatste maanden voor heel wat overlast. Dit is althans wat de overbuur uit de Nieuwkerkestraat beweert. De wijkagent kwam ondertussen al eens ter plaatse, maar kon geen storende hinder vaststellen.

Aan het speelplein liggen ook een aantal bejaardenwoningen, maar de klachten komen niet van die bejaarde bewoners. Het betreft een buur die in de hoofdstraat woont en van wie de tuin van de woning uitgeeft op het speelplein. Ze nam de geluidsoverlast op video op en stuurde die beelden naar de voltallige gemeenteraad. Caroline Ryde (N-VA Heuvelland) kaartte het probleem aan op de gemeenteraad. “De buur stoort zich voor alle duidelijkheid niet aan het geluid van spelende kinderen, maar wel aan de manier waarop bepaalde jongeren zich gedragen op het speelplein. Zo jagen ze jonge kinderen de schrik op het lijf, trappen ze de ballen keihard tegen het metalen frame van de doelen of spelen ze de muziek keihard. Roepen en tieren is voor die jongeren blijkbaar ook een gewone manier van communiceren.”

“Als gemeente zorgden we voor een goed uitgerust speelplein, met een duidelijk reglement”, stelt bevoegd schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen). “In dit geval waren al veel contacten en overleg, maar de buur blijft ontevreden. Op de vraag naar verder overleg gaat de buurtbewoner niet meer in. Wij hopen echter dat overleg en bemiddeling tot verzoening kan leiden.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier