Buurtwerking Kruispunt Assebroek wint wedstrijd ‘Verlicht je buurt’

©Davy Coghe Davy Coghe
©Davy Coghe Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Het Brugse stadsbestuur heeft in november een oproep gedaan naar alle buurtcomités om hun straat dit jaar extra te verlichten en aan te kleden rond kerst. Meer dan 200 buurtcomités lieten weten dat ze zouden deelnemen. Ze hadden recht aan een buurtcheque van 200 euro.

Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mathijs Goderis zijn bijzonder tevreden met de grote deelname in Brugge centrum maar ook in de deelgemeenten. Het valt op dat door de Corona tijden meer mensen bereid waren om hun buurt aan te kleden. Donderdag mochten de burgemeester en de schepen de winnaars van de wedstrijd feliciteren. Het gaat om de Buurtwerking Kruispunt van de bewoners van de Vooruitgangstraat in Assebroek.

De andere winnende buurtcomités zijn van de Kalvariebergstraat in Brugge, de Sint-Pieterskerklaan, de Eiensluisstraat in Zeebrugge en de Karel de Stoutelaan in Brugge. Ze krijgen allemaal een waardebon voor kerstdecoratie bij de Brugse zaak Frederiek Van Pamel in de Ezelstraat. De hoofdwinnaars van Buurtwerking Kruispunt krijgen persoonlijk advies van Frederiek voor het nog mooier aankleden van hun wijk. Er komt nu een volgende actie onder de noemer verwarm je buurt. “Buurtcomités kunnen daar opnieuw 200 euro aanvragen voor het aankopen van kleine attenties. Het kan gaan om peperkoek of chocolade die je in de brievenbus kan achterlaten en zo Corona proof kan verlopen”, meent schepen Goderis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier