Buurtwerker en brugfiguur bestrijden armoede

Schepen Vicky Reynaert met Ruben Vandevyvere en Aaike De Bruyne. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Sinds 21 juni heeft de gemeente Beernem zowel een buurtwerker als een brugfiguur in dienst om armoede te bestrijden. Het gemeentebestuur wil proactief te werk gaan en inzetten op opsporing om problemen snel aan te pakken.

Schepen voor Armoedebestrijding Vicky Reynaert (Vooruit) vindt dat Armoedebestrijding moet focussen op mensen, niet op structuren. “Aanwezigheid op het terrein van sociale werkers is daarom noodzakelijk”, aldus Vicky Reynaert. “We willen als bestuur niet wachten tot mensen komen aankloppen bij het OCMW/Sociaal Huis, maar armoede actief opsporen in de scholen, in de kinderopvang, aan de voedselbedeling. Nabijheid is voor ons de kern van ons lokaal armoedebestrijdingsbeleid.”

Buurtnetwerk

Daarom heeft het gemeentebestuur van Beernem twee nieuwe mensen in dienst genomen. Het gaat om Ruben Vandevyvere en Aaike De Bruyne. Ruben is de nieuwe brugfiguur voor de scholen, jeugdverenigingen en vrijwilligers en is in dienst bij het Sociaal Huis Beernem sinds 16 augustus. Hij volgt Els Debruyne op. Aaike is de nieuwe buurtwerker en is in dienst bij het Sociaal Huis sinds 21 juni.

“Zij gaan beiden het terrein op. Ruben rolt een project studie- en opvoedingsondersteuning uit, in samenwerking met de Katrol en onze scholen, om kinderen uit kwetsbare gezinnen te ondersteunen. Hij zal ook de vele vrijwilligers coördineren die kwetsbare gezinnen ondersteunen. Aaike is aanwezig bij de voedselbedeling en zal ook samenlevingsproblemen in buurten aanpakken, evenals een sociaal buurtnetwerk uitrollen”, besluit schepen Vicky Reynaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier