Buurtsalon en Dorpspunt onder één dak in De Bampoele

© MD
Redactie KW

Vanaf de zomer van 2021 zal OC De Bampoele in Krombeke er helemaal anders uitzien. Twee initiatieven, Buurtsalon van stad Poperinge en Dorpspunt in Krombeke van De Lovie vzw, worden samengebracht in OC De Bampoele.

De verbouwingswerken in de Bampoele zijn net gestart en zullen duren tot eind juni 2021. De berging achteraan wordt een ruimte voor de kinderopvang. De foyer wordt verkleind. Een deel ervan wordt een nieuwe berging voor tafels en stoelen en een ander deel wordt de berging van de toekomstige buurtwinkel. Er komt een extra toegang van de koer direct naar de sanitaire ruimtes. De verwarming op mazout wordt vervangen door verwarming op gas. Het gelijkvloers van de pastorie wordt volledig opgefrist en krijgt een nieuwe invulling: de ruimten van de kerkfabriek verhuizen naar de eerste en tweede verdieping. In de plaats komt een volledig vernieuwde bibliotheek en bar. Het huidige lokaal van de bibliotheek wordt omgevormd tot een ontmoetingsruimte met tafeltjes en stoelen, én tot een buurtwinkel.

“Tijdens de werken zal het ontmoetingscentrum, met uitzondering van de grote zaal, niet gebruikt kunnen worden. De grote zaal blijft onder andere voor het schoolturnen toegankelijk, maar tussen begin november en eind februari zal er geen verwarming zijn. De bibliotheek sluit vanaf november, tot het einde van de werken. Als alternatieve dienstverlening brengt de bibliotheek boeken aan huis in Krombeke. Alle informatie is terug te vinden op poperinge.bibliotheek.be”, zegt de bevoegde CD&V-schepen Loes Vandromme.

Krombekenaars denken mee

“Voor de nieuwe invulling van het ontmoetingscentrum houdt de stad rekening met de noden en suggesties van inwoners. Eerder was er al een dorpsbevraging, maar ook via de bewonersplatforms of op toekomstige overlegmomenten krijgt iedereen de kans om mee te denken. Het wordt vast en zeker een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen van Krombeke en omgeving”, aldus nog de schepen.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier