Buurtpunt B’korf krijgt vaste stek in De Beelderij

© Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Het Lichterveldse buurtpunt B’korf krijgt een vaste stek in De Beelderij, in de Statiestraat. Die naam is niet zomaar gekozen. “Vroeger noemde het pand van de woondienst voor mensen met een beperking ook al Biekorf.”

We maken tevens de connectie met een bijenkorf waar er veel mag in- en uitgevlogen worden en waar iedereen zijn talenten tentoon kan spreiden. De zoete inval voor een buurthuis met allerlei initiatieven”, stelt Annelies Demyttenaere. “De accenten? Een heel laagdrempelige ontmoetingsplek. Een andere insteek is de korte keten: het ecologische verhaal waarbij minder verpakking wordt gebruikt.”

Daarnaast willen we het verhaal ‘Lichtervelde koopt lokaal’ verder uitbouwen en er met vrijwilligers een wekelijks afhaalpunt voor lokale producten organiseren. Zo steunen we ook de korte keten.”

Community bieden

“In ons groepje is er bijvoorbeeld iemand die zeer graag bakt, iemand die zeep maakt, iemand die workshops geeft rond verhalen… Mensen die willen uitpakken met een hobby willen we een forum en community bieden.”

“Iedereen moet er kunnen komen. Ook mensen met een beperking denken mee. Dat maakt het ook leuk. Hoe maken we het mogelijk dat iedereen meedoet? We gaan uit van diversiteit, want iedereen heeft zijn plaats. Op vergaderingen hebben we telkens 15 à 20 personen. En elke maand zijn dat andere geïnteresseerden.” (BV)

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de Facebookpagina ‘Lichtervelde zoekt buurtpunt’ of kan mailen naar buurtimpact@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier