Buurtonderzoek via ‘Preus op Meulebeke’

We zien bij de brievenbus Rik Priem met v.l.n.r.: Dirk Verwilst, Ines Cardoen, Jean-Marie Gunst, Danny Bossuyt, Griet Verstrynge en Nele De Baecke.© Luc
We zien bij de brievenbus Rik Priem met v.l.n.r.: Dirk Verwilst, Ines Cardoen, Jean-Marie Gunst, Danny Bossuyt, Griet Verstrynge en Nele De Baecke.© Luc
Redactie KW

Er is sinds deze week op het gloednieuw participatieplatform ‘Preus op Meulebeke’ een vragenlijst terug te vinden in verband met een buurtonderzoek.

De papieren versie hiervan kan je ook invullen in het gemeentelijk informatieblad van maart. Het antwoordformulier kan daarna gepost worden in één van de gele brievenbussen aan elke kerk in iedere parochie van de gemeente. Deelnemers maken kans op één van de drie Meulebeke bonnen ter waarde van 25 euro.

Sterke buurtzorg

“Ons leven wordt momenteel door de coronacrisis serieus op zijn kop gezet”, zegt schepen van Sociale Zaken en Wonen Rik Priem. “Sociale contacten werden en worden nog steeds drastisch teruggeschroefd. De gemeente Meulebeke wil de komende jaren de sociale cohesie in de gemeente versterken. We willen dit op een positieve manier aanpakken door in te zetten op ontmoetingen creëren en werken aan een sterke buurtzorg.”

“Voor we uitpakken met concrete acties willen we graag eerst met een buurtonderzoek van start gaan”, pikt intergemeentelijke preventiewerker Nele De Baecke in. “Wat is er goed in de buurt, zijn er werkpunten, hebben de buurtbewoners veel contact met elkaar, nemen ze deel aan het verenigingsleven in onze gemeente…? Op die manier krijgen we een beeld van de sociale cohesie. Dat is nu precies iets dat ook al opgenomen was in het meerjarenplan en dat we willen uitwerken en verfijnen gedurende de volledige legislatuur.” (LB)

De enquête is terug te vinden op www.preus.meulebeke.be of in het gemeentelijk infoblad van maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.