Buurtinformatienetwerk Westkapelle gelanceerd

Redactie KW

Knokke-Heist lanceert BIN Westkapelle. Het buurtinformatienetwerk is een samenwerking tussen de politie en inwoners van Westkapelle. BIN Westkapelle is een primeur voor Knokke-Heist.

De lokale politie, het gemeentebestuur en enkele geëngageerde inwoners starten in deelgemeente Westkapelle het eerste buurtinformatienetwerk voor particulieren op. In het BIN staat een goede informatie-uitwisseling tussen het politieteam en de inwoners van Westkapelle centraal, met het oog op een veilige buurt.

“De inwoners engageren zich om verdachte situaties te melden”, vertelt eerste schepen Piet De Groote. “De politie informeert via een sms of oproep over inbraken, diefstallen, vermiste personen en verdachte handelingen. Alle inwoners van Westkapelle ontvangen binnenkort een folder met informatie over het nieuwe netwerk en een inschrijvingsstrook.”

Kort op de bal spelen

Inwoners die graag lid worden van dit gratis initiatief, kunnen zich online inschrijven via de politiewebsite ( www.politie.be/5446/vragen ). “Graag doe ik een warme oproep aan alle Westkapellenaars om lid te worden van dit netwerk. Soms heerst er een klimaat onder de mensen dat ze zich niet veilig voelen. Bijvoorbeeld omdat ze al enkele dagen een wagen in het straatbeeld zien die ze niet kennen.”

“Als ze de politie meteen contacteren over verdachte situaties, personen of wagens dan kan er kort op de bal worden gespeeld. Via een oproep of sms kan de politie ook alle leden alarmeren.”

BE-Alert

Het politieteam maakt gebruik van BE-Alert om de leden te bereiken. Ook het gemeentebestuur maakt gebruik van het alarmeringssysteem om de inwoners in een noodsituatie te verwittigen.

Inwoners kunnen met vragen terecht bij wijkinspecteur Stefaan Pauwaert ( Stefaan.Pauwaert@police.belgium.eu ) of de dienst Politionele preventie ( PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu ). (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.