Buurthuis van Westende breit buideltjes voor Australië na bosbranden

Juliette en de dames van het buurthuis wilden een goed doel steunen. (foto LC)
Redactie KW

De branden in Australië hebben heel veel schade aangericht, zowel bij mensen als bij de dieren. Veel koala’s, vleermuizen en kangoeroes overleefden de ramp niet, en zo kwamen er veel babydieren in de problemen. Iets wat Juliette Ongenae verschrikkelijk vond en ze besloot zich aan te sluiten bij Team Belgium For Australia en buideltjes te maken voor de weesdieren.

“Elke woensdag komen we samen in het buurthuis van Westende, meestal om te hobby-breien of haken. Toen ik zag wat er in Australië gebeurde, kwam ik terecht op de Facebookpagina van Team Belgium For Australia. Daar zag ik dat er veel vraag was naar buideltjes voor de weesdieren. Vele mama’s kwamen om in de brand, maar de baby’tjes overleefden. Zij werden overgebracht naar opvangcentra, asielen, of bij mensen thuis. Om hen warm te houden, en het gevoel na te bootsen van moeders schoot hebben ze nood aan buideltjes. Dat leek me iets voor onze groep in het buurthuis en sindsdien zijn we aan het haken, breien en stikken.”

Strenge voorwaarden

“Er zijn wel zeer strenge voorwaarden bij het maken van buidels”, gaat Juliette verder. “De buitenkant moet gemaakt zijn van wol, de binnenkant van flanel of katoen. Dit zijn een soort zakjes die je erin en uit kan halen, dat is nodig voor de hygiëne. Er moeten per buidel drie zakjes worden gemaakt. Ook de afmetingen zijn belangrijk.”

De buidels moeten klaar zijn tegen 25 januari, dan brengen we ze binnen bij Veritas die het drop off point is van deze actie. Op deze manier proberen we toch iets te betekenen voor Australië.”

“Ik ben dankbaar dat er zoveel reactie kwam op onze oproep om materiaal in te zamelen. Ik kreeg zelfs een naaimachine aangeboden. Dat laat zien dat er veel mensen zijn met een warm hart.”

Als deze actie is afgelopen hebben we al een volgend goed doel dat we willen steunen. We zullen knuffels maken voor Maiks Sterrenhuisje. De vzw haakt of breidt die voor kinderen met kanker of een levensbedreigende ziekte, en daarbij willen we hen helpen.” (RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier