Buurtcomité Bosmolens pakt uit met derde fotozoektocht in Izegem

Buurtcomité Bosmolens organiseert opnieuw een zoektocht. Je herkent v.l.n.r. José Parmentier, Jenny Vancalbergh, Bart Dewitte, Marieke Debeuf met zoontjes Arnaud en Julien Martens, Thomas Segers, Eddy Bral en Karlos Vansteenkiste. (foto Frank) © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Het Buurtcomité Bosmolens pakt voor de derde keer uit met een fotozoektocht. Die zoektocht start aan kasteel Wallemote en eindigt aan Molenwiek en laat de deelnemers kennismaken met leuke hoekjes van de wijken De Bosmolens en De Mol. Deelnemen kan vanaf zaterdag 28 maart.

Een werkgroep binnen het Buurtcomité stippelde een parcours uit dat je zowel te voet als met de fiets kan doen. De tocht is 11 km lang en start dus aan kasteel Wallemote. Onderweg naar Molenwiek krijg je allerlei foto’s en cryptische omschrijvingen voorgeschoteld. Vanaf 28 maart kun je deelnemen, de antwoordformulieren worden verwacht uiterlijk op 1 juni. Deelnemen kost 10 euro, een formulier kun je aanschaffen in krantenwinkel Eclips in de Meensesteenweg op de Bosmolens.

Er werd ook een mooie prijzenpot voorzien. Een fiets ter waarde van 600 euro, een vrij te besteden reischeque van 350 euro en een als derde prijs een bon van 200 euro om eens je voeten onder tafel te gaan steken in tweesterrenrestaurant La Durée. Maar enkel de vragen juist oplossen volstaat niet.

Schiftingsvraag

Op 14 juni vindt in Molenwiek opnieuw de Buurtreceptie plaats. Die dag wordt om 9 uur de schiftingsvraag bekend gemaakt en dan krijgen de deelnemers twee uur de tijd om daarop het antwoord te geven. Tijdens de receptie die over de middag plaatsvindt, wordt dan de uitslag bekend gemaakt.

Het buurtcomité bestaat uit Karlos Vansteenkiste, Jenny Vancalbergh, Thomas Segers, Christophe Lievens, Mariek Debeuf, José Parmentier, Eddy Bal, Sophie Vandenbunder, Ann Decoopman en Bart Dewitte. “Uiteraard kan je het parcours van de zoektocht meerdere keren afleggen op zoek naar de juiste antwoorden. Je hebt trouwens twee maanden de tijd”, tipt voorzitter Bart Dewitte. (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier