Hoeve Delaere

Het Schippersweekend is op 13, 14 en 15 september toe aan zijn 35ste editie. Twee jaar geleden verhuisde het festival van de sporthal naar de site van Hoeve Delaere. Na de eerste editie op de nieuwe locatie kwam er protest van een aantal buren onder leiding van Ghislain Huysentruyt. Zij eisten het vertrek van het evenement of minstens een forse inkrimping van het aantal muziekuren.

"Ik vond het belangrijk om alle betrokken partijen eens samen te brengen. Een keer praten met elkaar doet soms wonderen", zegt burgemeester Eddy Lust.

Eén uur vroeger

Na het overleg kwam een compromis uit de bus waarbij volgende uren werden afgesproken: op vrijdag en zaterdag wordt er op de festivalweide muziek gespeeld tot 1 uur 's nachts en in de tent tot 3 uur. Gaandeweg wordt de muziek in de tent gedempt. Op zondag stopt de muziek buiten om middernacht en in de tent om 1 uur. In vergelijking met vorig jaar is dat telkens één uur vroeger.

"Er waren wat discussiepunten, maar iedereen heeft water bij de wijn gedaan", weet Zeno Verschaeve van de vzw Schippersweekend. "We willen een gezellig dorpsfestival blijven. Hoeve Delaere is voor ons de ideale locatie, niet alleen naar veiligheid en nutsvoorzieningen toe, maar ook naar sfeer en gezelligheid toe."

(CB)

Het Schippersweekend is op 13, 14 en 15 september toe aan zijn 35ste editie. Twee jaar geleden verhuisde het festival van de sporthal naar de site van Hoeve Delaere. Na de eerste editie op de nieuwe locatie kwam er protest van een aantal buren onder leiding van Ghislain Huysentruyt. Zij eisten het vertrek van het evenement of minstens een forse inkrimping van het aantal muziekuren."Ik vond het belangrijk om alle betrokken partijen eens samen te brengen. Een keer praten met elkaar doet soms wonderen", zegt burgemeester Eddy Lust.Na het overleg kwam een compromis uit de bus waarbij volgende uren werden afgesproken: op vrijdag en zaterdag wordt er op de festivalweide muziek gespeeld tot 1 uur 's nachts en in de tent tot 3 uur. Gaandeweg wordt de muziek in de tent gedempt. Op zondag stopt de muziek buiten om middernacht en in de tent om 1 uur. In vergelijking met vorig jaar is dat telkens één uur vroeger."Er waren wat discussiepunten, maar iedereen heeft water bij de wijn gedaan", weet Zeno Verschaeve van de vzw Schippersweekend. "We willen een gezellig dorpsfestival blijven. Hoeve Delaere is voor ons de ideale locatie, niet alleen naar veiligheid en nutsvoorzieningen toe, maar ook naar sfeer en gezelligheid toe." (CB)