Buurt verwacht weinig last van eerste Hype-O-Dream op ‘Slekkeput’ in Waregem

Na zes succesvolle edities ruilt Hype-O-Dream de hippodroom in voor de weiden aan de Weymeerschen, de zogenaamde ‘Slekkeput’. De grote groei in het bezoekersaantal zorgde ervoor dat het dancefestival voortaan aan de stadsrand een terrein van ruim acht hectare zal bekleden.

Koen Borms van Buro Modern bij de Weymeerschen: “De verhuis is een positieve zaak.” © HDV

De zevende editie vindt plaats op zaterdag 20 juli 2019 en wordt een eendaags festival met verschillende muziekstijlen, indrukwekkende podia, visueel spektakel, een gevarieerde line-up en live-uitzending op MNM.

Omdat het bezoekersaantal vorig jaar afklokte op zo’n 22.000 bezoekers, zag de organisatie zich genoodzaakt om van locatie te veranderen. Het festival zal voortaan de weiden aan de Weymeerschen inpalmen, in de Waregemse volksmond de ‘Slekkeput’ genoemd. Dit terrein ligt vlakbij het station en de Oosterlaan. “Het moet de festivalgangers meer comfort, zoals onder andere meer parkeerplaatsen, bieden”, klinkt het bij de organisatie.

In samenspraak met stad Waregem koos de organisatie voor een groter festivalterrein. “De enorme groei van het festival is de voornaamste reden om van locatie te veranderen, maar de naam van het festival zal ons altijd aan onze roots blijven herinneren. Hiervoor willen wij dan ook uitdrukkelijk al onze partners van de hippodroom bedanken voor de goede samenwerking van de afgelopen zes jaar.”

Veel potentieel

Verder wordt aangegeven om de komende edities nog grootser te willen aanpakken. “Het nieuwe terrein ziet er alvast veelbelovend uit. We merkten dat het volle potentieel van het festival nog lang niet was bereikt. Alle ingrediënten zijn aanwezig om Hype-O-Dream verder te ontwikkelen in de setting die het verdient.” Voorlopig geeft de organisatie niet veel meer prijs. “We zijn nog in het beginstadium naar terreinindeling, aanpassingen van het festival zelf en de concrete communicatie naar de buurtbewoners toe, waardoor we hier momenteel nog niet veel over kunnen communiceren. Maar in een later stadium komen we hier zeker op terug.”

De buurtbewoners rond het gebied van de Weymeerschen ontvangen het nieuws voornamelijk positief. Fietsenmaker Dirk Vancompernolle kan de verhuis alleen maar toejuichen: “Ik denk dat wij als buurtbewoner weinig hinder zullen ondervinden aangezien het festival maar één dag duurt. Integendeel, ik kijk er zelfs naar uit. Mochten we als buurtbewoner een gratis ticket krijgen, dan zou dit ook mooi meegenomen zijn. Zo weten we wat het allemaal inhoudt en kunnen we nieuwe mensen leren kennen op deze mooie aangelegenheid.” Ook zaakvoerder Koen Borms van Buro Modern is enthousiast: “Ik kan hierover kort en bondig zijn: wij zijn heel blij dat het festival naast onze deur plaatsvindt. Zoiets kunnen we alleen maar toejuichen, dat is heel positief. Volgens mij zal dit zeker geen last zijn, integendeel.”

Een andere buurtbewoner, die liever anoniem wenst te blijven, is dan weer niet zo’n fan van de verhuis van het dancefestival. “Ik ben niet zo aan die drukte en alle overdaad van beats en podia. Ik hou het liever sober, zoals een intiem concert. Neen, ik ben er niet zo gelukkig mee dat het festival naar hier komt”, besluit hij. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.