Buurt mag naam residentie kiezen

Jimte Mylle van Hyboma bij de locatie waar de nieuwe residentie komt. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In de Dikkebusseweg bouwt Hyboma binnenkort nieuwe appartementen. Om de buurt bij het project te betrekken, lanceert de vastgoedontwikkelaar een oproep richting de buurtbewoners om een naam te bedenken. De bedenker van de naam wordt vereeuwigd op een koperen naamplaat.

Onlangs ging in de Dikkebusseweg de oude site van de familie De Geest, een voormalige groothandel in kolen, tegen de vlakte. In de plaats komt er een nieuw appartementsblok. “We gaan hier een nieuwbouw zetten met tien appartementen, met garage en parkeerplaatsen”, zegt Jimte Mylle van Hyboma. “We starten heel binnenkort en hopen om in het voorjaar van 2021 de eerste bewoners te verwelkomen.”

Om de buurt bij het bouwproject te betrekken, lanceert de projectontwikkelaar een opvallende oproep. “We zoeken voor de residentie nog een naam en willen daarom een beroep doen op de creativiteit van de buurtbewoners om een leuke naam te vinden. De buurt van Capucienen ligt goed in de markt en de mensen hier hechten belang aan wat er in hun omgeving gebeurt. Op deze ludieke manier kunnen ze hun steentje bijdragen en mee beslissen wat er in hun buurt gebeurt.”

Volgende week zullen er 500 à 1.000 flyers uitgedeeld worden in de onmiddellijke nabijheid van de toekomstige residentie. “Mensen kunnen ons hun insteken bezorgen tot 1 december via ieper@hyboma.be” of bellen naar 051/480.980 , vervolgt Jimte. “Op 10 december kiezen we de meest originele naam eruit. Als extra motivatie geven we nog mee dat niet alleen de naam van de residentie zelf op de koperen plaat aan de ingang zal komen te staan, maar ook de naam van de bedenker.”

“Het is de eerste keer dat we dit doen, maar het is wel iets dat we willen doorzetten. Mensen denken bij een nieuwbouw wel eens ‘goh, weeral appartementen’, maar dat is nu eenmaal de trend. Door er zo’n ludieke campagne aan te verbinden hopen we dat ze zich meer betrokken zullen voelen en dat deze projecten toch een draagvlak krijgen in de buurt”, besluit Jimte Mylle. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier