Buurman, Udo en Tom Helsen deze week publiekstrekkers in ‘Quaran Tien-om-te-Zien’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op de Vlaamse podia blijft het nog enige tijd stil, maar Frimout blijft online ook deze week weer voor topentertainment zorgen in hun muziektalkshow ‘Quaran Tien om te Zien’, de alternatieve versie van ‘Tien-om-te-Zien’. Buurman, Udo en Tom Helsen zijn enkele van de kleppers ,die deze week donderdag om 20.30 uur hun opwachting maken voor een babbel en akoestisch mini-concert bij frontman Stef Willems.

Een fijne babbel over muziek en unieke akoestische mini-concerten zijn de twee hoofdingrediënten van ‘QuaranTien-om-te-Zien’, de muziektalkshow die Frimout-frontman Stef Willems vanuit zijn garage presenteert en streamt. Ook deze week zal een indrukwekkende line-up weer zijn opwachting maken om vanuit hun kot de vele muziekfans toch enig muzikaal genot te verschaffen.

Tom Helsen rijgt al bijna 25 jaar de radiohits aan elkaar. Hij doet dat sinds enige tijd enkel nog in het Nederlands. Geert Verdickt van Buurman levert al jaren wonderschone, gevoelige platen in onze moedertaal af. Samen met Tom Helsen bracht hij vorig jaar nog een duet uit ‘Niets is wat het lijkt’. We zijn benieuwd of dat op de setlist van één van beiden zal staan.Udo is niet alleen een formidabele zanger, maar als songwriter is hij ook steeds vaker aan de slag voor andere (internationale) artiesten. De Leuvense band Lenny en de Wespen is een vaste waarde in een Nederlandstalig pop-kleinkunstcircuit. Frontman Lennaert Maes is daarnaast een rasverteller.

‘Peptalk van de week’

Niet enkel solo-artiesten komen aan bod. In ‘de peptalk van de week’ mag elke week een topper uit de muziekscène zijn licht laten schijnen over de huidige toestand. Bedoeling is om een positieve boodschap te geven over hoe de muzieksector moet omgaan met de huidige pandemie. Deze week is Tina Schoutens te gast. Tina is de zaakvoerster van ST Events, één van de beste en modernste repetitiekoten van België. Daarnaast leveren zij ook podia voor tal van evenementen. Hoe blijft zij hoopvol ondanks deze moeilijke tijden ?

Hip-hopformatie Moody Mae raakt de gevoelige snaar

Voor muziekgroepen is het momenteel fysiek onmogelijk om samen op te treden. Toch staan bands in ‘Quaran Tien-om-te-Zien’ niet in de kou. In de rubriek ‘band van de week’ wordt er immers een nooit eerder onuitgegeven live-registratie getoond van voor de lockdown. Het hip-hopcollectief Moody Mae, artist in residence van Het Depot in Leuven, brengt een exclusieve versie van hun nieuwe single ‘Livin’up’.

Frimout-frontman Stef Willems : ‘Ik sta er van versteld hoeveel geweldige artiesten deze keer ook weer bereid zijn om even tijd te maken voor babbel en een exclusief live-concert. De talrijke en warme reacties van de kijkers doen me beseffen dat er veel nood is aan een avondje entertainment op een zeer naturelle manier. Het is voor mij elke keer een verrassing wat het programma gaat brengen, maar ik ben zeker dat met deze line-up en lach en een traan zeker weer van de partij zullen zijn’. (PADI)

Buurman, Udo en Tom Helsen deze week publiekstrekkers in 'Quaran Tien-om-te-Zien'

Quaran-Tien om te Zien is donderdag 19 november vanaf 20.30 uur live te volgen op www.facebook.com/frimoutband en www.youtube.com/frimoutband

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier