Buurman (38) brengt vrouw (68) om het leven, stoffelijke resten gevonden in Spuikom

Khaldoon A. (links) bekende de moord. De feiten speelden zich af in een appartement in de Voorhavenlaan in Oostende. © Facebook/DJ
Redactie KW

In de Vuurtorenwijk in Oostende is de 68-jarige Emmy Geboers maandagavond met geweld om het leven gebracht. Haar buurman, Khaldoon A. (38), bekende ondertussen de feiten. Donderdagvoormiddag werden stoffelijke resten van de vrouw gevonden in de Spuikom.

De vrouw woonde op de eerste verdieping in Residentie Portofino in de Voorhavenlaan in de Oostendse Vuurtorenwijk en was sinds maandag verdwenen. Vrienden en familie waren meteen ongerust en verwittigden de politie. Die startte samen met het parket een onderzoek.

Bloedsporen

Via een tip van de familie kwamen ze bij Khaldoon A. terecht, een 38-jarige man van Irakese afkomst die op de derde verdieping van het appartement woont. Hij zou de vrouw maandag om hulp gevraagd hebben voor waterschade in zijn woonst. Wat er zich daarna heeft afgespeeld, is niet duidelijk.

Feit is wel dat de speurders dinsdag (uitgewiste) bloedsporen en mesjes in een vuilnisbak hadden gevonden. Khaldoon A. werd meegepakt voor verhoor, maar verklaarde dat hij een konijn had geslacht in zijn bad.

Omdat er intussen nog steeds geen spoor was van de vrouw, werd het onderzoek woensdag verdergezet. De politie stelde een perimeter in rond het appartementsgebouw. Een politiehelikopter zocht aan de oevers van de Spuikom, de grote waterplas vlakbij het appartement.

Dader bekent

Omdat er ook persoonlijke spullen van de vrouw in zijn appartement lagen, werd de verdachte opnieuw aan de tand gevoeld. De man ging uiteindelijk over tot bekentenissen. Hij bracht de vrouw met geweld om het leven en dumpte haar lichaam. “Hij wordt donderdag voor de onderzoekrechter geleid wegens moord”, bevestigde het parket.

Politiemensen zoeken in de Spuikom.
Politiemensen zoeken in de Spuikom.© DJ

Donderdag zijn er stoffelijke resten van het slachtoffer gevonden in de Spuikom, laat het parket weten. De zoekactie en het onderzoek worden voortgezet.

Over het motief van de moord is nog niets bekend. De man stond bij de politie bekend voor zijn druggebruik. Iets wat bevestigd wordt door buurtbewoners. “De man heeft nog in ons gebouw gewoond ook”, zegt een buurtbewoner in de Voorhavenlaan. “Ook toen was het vaak ambras, meestal rond drugs. Is er een gelijkaardige discussie ontstaan met het slachtoffer? We hebben er het raden naar.” (DJ/TV)

Woensdag werd de politiehelikopter ingezet tijdens de zoektocht naar het lichaam.
Woensdag werd de politiehelikopter ingezet tijdens de zoektocht naar het lichaam.© DJ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier