BuSO Sint-Idesbald knutselt valentijnshartjes voor wzc De Waterdam in Roeselare

Bij BuSO Sint-Idesbald maakten ze hartjes voor de zorg.© GF
Bij BuSO Sint-Idesbald maakten ze hartjes voor de zorg.© GF
Redactie KW

De zorgsector kreeg het al hard te verduren. Verschillende initiatieven zorgen voor lichtpuntjes, zo ook het initiatief van BuSO Sint-Idesbald en crea-juffrouw Eveline. Zij knutselde de afgelopen weken aan valentijnshartjes tijdens de crealessen in de school, om deze daarna bij woonzorgcentrum De Waterdam in Roeselare af te geven en voor wat extra warmte te zorgen. De hartjes vinden hun plek in het woonzorgcentrum.

Crea-juffrouw Eveline: “Met dit initiatief tonen we begrip en dankbaarheid voor het harde werk van medewerkers in de zorgsector. Ook in onze eigen organisatie hebben we deze valentijnshartjes uitgehangen. Vanuit het principe dat een ander gelukkig maken ook jezelf gelukkig maakt, ben ik met het idee gekomen. Het is mooi om onze kinderen en jongeren aan een project te zien werken dat een glimlach op het gezicht kan toveren van zorgmedewerkers of van bewoners in het woonzorgcentrum.”

500 hartjes

Directeur BuSO Sint-Idesbald Ben Mussely: “In tijden van afstand houden zien we toch ook verbinding ontstaan. Het initiatief werd door onze leerlingen echt gedragen en ze hebben er één voor één graag aan meegewerkt.”

De ruim 500 valentijnshartjes zullen hun plek krijgen in de gemeenschappelijke ruimtes van enkele afdelingen van het woonzorgcentrum tijdens deze valentijnsperiode. Enkele bewoners ontvingen leerlingen en de juffrouw op afstand en met een fijne boodschap ‘bedankt voor jullie steun’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.