BuSO Rozenkrans levert kerstverrassing in wzc Ter Linden

V.l.n.r. Delphine Lemahieu (algemeen directeur wzc Ter Linden), Liliane Fagoo (medewerker res. Oasis in het wzc), Joren Declos en Eva Dequeker (BuSO Oostduinkerke), Jelle Decleir (coördinator OV2 Rozenkrans) en schepen Guido Hoste.©Myriam Van den Putte MVO
V.l.n.r. Delphine Lemahieu (algemeen directeur wzc Ter Linden), Liliane Fagoo (medewerker res. Oasis in het wzc), Joren Declos en Eva Dequeker (BuSO Oostduinkerke), Jelle Decleir (coördinator OV2 Rozenkrans) en schepen Guido Hoste.©Myriam Van den Putte MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De leerlingen van BuSO De Rozenkrans uit Oostduinkerke startten de Warmste Week met een kerstverrassing voor de bewoners van drie woon-zorgcentra in de regio, waaronder wzc Ter Linden in Veurne.

Vrijdagmorgen bezorgden juf Jelle Decleir van OV2 Rozenkrans samen met Joren Declos en Eva Dequeker een goedgevulde cadeaubox die coronaveilig was verpakt. “Er zitten zelfgemaakte spelletjes in die een beetje lijken op Trivial Pursuit en Levensweg, kerstversiering, schuifpuzzels, voelschorten en kerstkaarten”, verklapt Joren.

“We hopen dat we de mensen hier een beetje blij mee maken nu ze door corona minder bezoek mogen ontvangen!”

Juf Heidi Notredame, juf Cindy Kindt en juf Jelle Decleir: “We lieten ons inspireren door een filmpje van Linde Merckpoel en wilden ons eens extra persoonlijk inzetten voor iemand anders. Samen met de leerlingen kozen we voor de vele bewoners van woon-zorgcentra die door de coronamaatregelen geen of weinig bezoek mogen krijgen.”

Weinig zoenen en knuffels

“We vinden het zo pijnlijk dat die mensen sinds maart nog heel weinig zoenen en knuffels kunnen en mogen krijgen van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Dus gingen we met onze leerlingen – dat zijn er een 40-tal – aan de slag.”

Met goede moed en doorzetting en onder leiding van hun leerkrachten gingen de leerlingen van OV2 aan het knippen, lamineren, naaien, materiaal zoeken, lijmen … De inzet was groot en het resultaat mag er zijn!

Warm vlammetje

Op initiatief van de pastorale werkgroep maakten de leerlingen van OV1 op hun beurt prachtige wenskaarten voor de bewoners. Juf Jelle Decleir: “We hopen dat de cadeautjes een warm vlammetje laten branden in de harten van de bewoners. Ons hart is alvast opgewarmd door samen te werken en samen iets te doen voor iemand anders.”

Delphine Lemahieu, directeur van wzc Ter Linden en schepen Guido Hoste, schepen van Welzijn, stelden dit initiatief bijzonder op prijs. “We kunnen alleen maar dankbaar zijn dat er aan onze bewoners is gedacht. Ze zullen deze hartverwarmende actie zeker appreciëren”, besluit schepen Hoste.

Ook de Zilvervogel in Woumen en Dunecluze in Koksijde kregen een cadeaubox als geschenk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier