Buschauffeur voelt zich geen held, maar wil vrouw die hij redde graag ontmoeten

© TL
Redactie KW

De buschauffeur die een bejaarde vrouw hielp toen die met haar fiets op een spoorwegovergang ten val kwam, doet enkele dagen later zijn verhaal. Het gaat om Glenn Verbrugghe (64) uit Zedelgem. “Ik voel me geen held. Ik denk dat de meeste mensen hetzelfde zouden gedaan hebben”, zegt hij. Hij hoopt nu om in contact met de vrouw te komen.

Dinsdagmiddag 17 november. Buschauffeur Glenn Verbrugghe (64) uit Zedelgem is met zijn bus op weg naar een school om er leerlingen op te pikken. In de Steenbruggestraat in Loppem ziet hij een bejaarde vrouw onder haar fiets op de treinsporen liggen. Ze is duidelijk gevallen en geraakt niet meer recht. De buschauffeur stopt zijn bus en springt er uit. Hij snelt de vrouw tegemoet en helpt haar van de sporen af. Op dat moment gaan de slagbomen al naar beneden en een twintigtal seconden later passeert de trein. “Ik stel het misschien een beetje cru. Maar zonder hulp was die vrouw gestorven op het spoor”, zegt Glenn. “Ik voel me nu geen held. Maar het geeft me wel een goed gevoel dat ik haar kon helpen.”

De buschauffeur doet tien dagen na het incident zijn verhaal. Het filmpje van zijn heldendaad ging ondertussen al het hele internet rond. Dat werd door een dashcam gemaakt en Glenn stuurde het naar enkele vrienden door. Op internet roemden heel wat mensen zijn optreden dan ook. “Ik werd er al heel veel over aangesproken. Zowat allemaal positieve reacties. Eentje was negatief. Iemand vond het belachelijk dat ik eerst de fiets nam en dan pas die vrouw. Maar zij lag onder die fiets, dus dat kon niet anders”, vertelt Glenn.

Geen moment te vroeg

Hij doet zijn verhaal nog levendig. Zijn ogen blinken terecht van trots. “Toen ik bij die vrouw kwam en haar weg bracht, gingen de lichten al aan. Niet veel later kwamen ook de slagbomen naar beneden”, zegt Glenn. “Luttele seconden later passeerde de trein. Ik kwam dus geen moment te vroeg.” Twee andere getuigen kwamen Glenn en de vrouw daarna tegemoet. Zij ontfermden zich over de bejaarde vrouw. “Zij was helemaal in shock. Ze zei dat ze pijn had aan haar been en niet meer kon wandelen. Die twee vrouwen ontfermden zich verder over haar.”

Wie kent de dame?

Nadien sprak Glenn de vrouw ook niet meer. Hij kent ook haar naam niet. “Maar ik zou wel heel graag weten wie ze is. En vragen hoe het nu met haar gaat”, zegt hij. Daarom lanceert de buschauffeur dan ook een oproep. “Ik vermoed dat ze in de buurt woont. Want ik zag ze nog met haar fiets aan de hand over de sporen stappen nadien.” Bent u of kent u de vrouw in kwestie? Dan kunt u contact opnemen met pers@delijn.be. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier