BURO A1 houdt opmerkelijke actie in kader van Warmste Week

In het kader van de Warmste Week pakt het bedrijf BURO A1 met een opmerkelijke actie uit om autisme in de kijker te stellen. (Foto DRD)
Redactie KW

In het kader van de Warmste Week pakt het bedrijf BURO A1 met een opmerkelijke actie uit om autisme in de kijker te stellen. Dat gebeurt met opmerkelijke dragers en ‘buro-ticons’.

BURO A1, aan de Desselgemknokstraat in de Molenhoek en gespecialiseerd in branding en packaging, is dagelijks bezig met communicatie. De juiste boodschap overbrengen naar het doelpubliek is de grootste uitdaging in hun werk. In het kader van de Warmste Week hebben ze een opmerkelijke actie opgezet om autisme in de kijker te plaatsen.

Vaak onbegrepen

“AutismeSpectrumStoornis (ASS) is nog vaak een onbegrepen stoornis, vooral bij jongeren”, stelt art director Sophie Bossuyt. “Mensen met ASS zien er normaal uit. Dit zorgt ervoor dat buitenstaanders soms weinig begrip tonen en snel een oordeel vellen. Via woordspelingen en zelf ontwikkelde ‘buro-ticons’ op leuke dragers, plaatsen we autisme in de kijker, maken we bewust en helpen we vooroordelen uit de wereld: oordeel niet te snel over AnderSS…”

“De ‘gatlekker’ fietszadelhoes, ‘brompot’ koffiemok, ‘warhoofd’ pet, ‘lege zak’ totebag en het ‘prente’ toilettasje zijn slechts enkele items die beschikbaar zijn via onze webshop. Met een flinke dosis humor worden de onwetendheid en de vooroordelen rond autisme letterlijk in woord en beeld gebracht. De opbrengst van de actie gaat naar de vzw jASSper uit Harelbeke, een vereniging voor jongeren met autismespectrumstoornissen. Zij organiseren een jaarlijks zomerkamp, een vierdaagse, enkele familiedagen en allerlei andere activiteiten. Ze verzorgen ook ‘mamASSmomenten’ en spreekbeurten over ASS, leiden vrijwilligers op en brengen autismebewustzijn en -acceptatie door middel van lessen sociale vaardigheden in scholen.”

vzw jASSper

“Kiezen voor jASSper als goed doel was evident”, gaat zaakvoerder Sofie Vandesompele verder. “Communicatie staat zowel in onze job als bij hun activiteiten centraal. Nu StuBru zich dit jaar in Kortrijk vestigt, waren we extra gemotiveerd. We hopen een mooi bedrag te kunnen schenken aan de vzw jASSper.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier